Prvi teaser za film o Draženu Petroviću

Objavljen je prvi teaser za dugometražni igrani film ‘Dražen’, redatelja Danila Šerbedžije, scenarista Ivana Turkovića-Krnjaka te producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, čija se premijera očekuje na jesen.

Film ‘Dražen’ prati život legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, od djetinjstva u Šibeniku do njegove tragične smrti 1993. godine. Sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyu i New Yorku.

‘Nadam se da će ova najava publiku dodatno potaknuti da dođe u kina i pogleda film. Mislim da smo napravili dobar posao i da ćemo svi zajedno uživati u još jednom sjećanju na Dražena’,”poručio je glavni glumac Domagoj Nižić, koji tumači lik odraslog Dražena.

‘Ova filmska avantura traje već sedam godina, a započela je inicijativom producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, obojice velikih zaljubljenika u košarku i fanova Dražena Petrovića. Dobili su zeleno svjetlo i podršku obitelji Petrović, kojoj se scenarij Ivana Turkovića-Krnjaka izuzetno svidio. Godine 2021. angažiran je redatelj Danilo Šerbedžija, također veliki košarkaški fan. Nakon iscrpne pripreme projekta, snimanje je krenulo u rujnu, a završeno je u studenom 2023’, o filmu se rekli iz producentske kuće Kinoteka.

Glavne uloge tumače Domagoj Nižić i Romina Tonković, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Zrinka Cvitešić, Tonko Stošić, Dragan Mićanović, Lovre Tanfara, Victoria Hauer, Pavle Matuško, Mile Kekin, Valentin Perković…

Koproducenti filma su Vlado Bulajić, Lija Pogačnik, Dimče Stojanovski, Stefan Orlandić i Milica Jokić, direktor fotografije je Ante Cvitanović, montažer Davor Bosankić, scenograf Ivo Knezović, kompozitor Hrvoje Prskalo, supervizori vizualnih efekata su Tom Vujnović i Marino Vuletić, kostimografkinje Željka Franulović i Ana Kala Kovačević, a majstorica maske Bianka Prskalo.

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Kinoteka, uz koprodukciju sa slovenskom kućom December i srpskim Living Pictures. Film su podržali Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Filmski centar Srbije te brojne institucije, sponzori i gradovi.

HAVC


Tagged: , , , , , , , , , , , ,