Pula: Croatia Bike Week

Jedan od najupečatljivijih događaja prošle godine uz brojne nastupe u pulskoj Areni zasigurno je bio Croatia Bike Week – jedinstven susret motorista i ljubitelja motora iz cijelog svijeta, ali i ljubitelja rock svirke i dobre zabave.

Croatia Bike Week PulaPreko 11.000 posjetitelja slilo se lani na popularni tjedan motora, koji je uz bogat glazbeni program ponudio pravi moto sajam sa izlagačima iz cijelog svijeta. Najveća atrakcija bila je kolona od preko 2000 motora koji su protutnjali Pulom na opće oduševljenje građana, a i turista. Brojni mediji upravo su u svojim informativnim emisijama pokazali da Pula uz Filmski festival i brojne koncerte ima i jedinstvenu moto manifestaciju koja svake godine okuplja sve više posjetitelja.

Prošle godine tisuće posjetitelja u Pulu su došl iz cijele Hrvatske, SAD-a, Novog Zelanda, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Austrije, Mađarske… Ove godine njima će se pridružiti i bajkeri iz Kanade i Rusije, Engleske, Škotske, Litve, Norveške…

Mnogi sudionici, upravo po datumu ovog moto susreta, planiraju i godišnji odmor. Jer kažu – najbolja stvar na svijetu je sjesti na motor, prijeći stotine i tisuće kilometara, i doći se opet sresti s dragim prijateljima. Na Monumentima su postavljeni i brojni štandovi gdje se moglo naći doslovno sve za bikere – od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama… do torbi za motore i kacige, kao i nakita te punkta za masažu i tetoviranje, pa čak i štanda sa moto biblijom.

Croatia Bike Week ugostit će grupe Opća opasnost, Vedran Božić & Rock Masters, The Cool Shakes, Sister Soul & Blaxperts, The Second Hand Bend, The Night Express… Uz koncerte, bit će tu i moto igre, stunt show i sexy show. Od ove godine u sklopu CBW gitarijade za demo bandove pet najboljih bandova zasvirati će pred tisućama posjetitelja, a pobjednici će uz vrijedni poklon bon moći snimiti i promo CD. Ove godine Croatia Bike week započinje 29. kolovoza i traje do 4. rujna.

Budući da je susret namijenjen ljubiteljima motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i ljudima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu, svima onima koji dođu sa svojim motociklima ulaz je besplatan, a ostalima se naplaćuje pedeset kuna te vrijedi za sve dane manifestacije. Kampiranje je također besplatno za sve sudionike, a kampirati se može na lokaciji Monumenti u sve dane manifestacije. Ova se manifestacija održava već 21 godinu u organizaciji MC Twin Horna, koji su kvalitetnom organizacijom stvorili brend i manifestaciju koja svake godine privlači veliki broj posjetitelja.

V. M.

Tagged: , , , , ,