Pula: Status Quo u Areni – otkazan koncert!

Status Quo (foto Dave Coulson)Agencija Outbox , organizator koncerta grupe Status Quo, uputila je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti:

Sa žaljenjem vas obavještavamo da je band Status Quo primoran otkazati koncert u pulskoj Areni zbog iznenadne bolesti gitariste Ricka Parfitta koji je hospitaliziran u Puli. U skladu s liječničkom konzultacijom otkazuju se svi nastupi do 10. kolovoza, što uključuje koncerte u Puli, Monte Carlu, Švicarskoj i Njemačkoj.

‘Band vrlo rijetko otkazuje koncerte, što će vam potvrditi bilo koji naš obožavatelj, ali u ovom slučaju ne preostaje nam ništa osim pridržavati se liječničkih uputa’, izjavio je njihov menadžer Simon Porter.

Nove informacije o zdravstvenom stanju Ricka Parfitta uslijedit će idući tjedan. Povrat novaca za kupljenu ulaznicu moguć je na mjestu gdje je ista kupljena. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i nadamo se skorom oporavku slavnog gitarista.

Popis otkazanih koncerata pogledajte na službenoj stranici banda: http://bit.ly/1o1btxr


Najava koncerta Status Quo u Puli

Pula će ovog kolovoza biti omiljeno odredište za sve ljubitelje kvalitetne glazbe! Dan nakon koncerta svjetske soul dive Joss Stone, u sklopu Pula Summer Festivala, Arenom će odjekivati zvuci pjesama legendarnog boogie rock banda Status Quo. Nakon tri desetljeća pauze s nastupima, ova velika četvorka vraća se u velikom stilu, a da su ih godine samo učinile još boljima pokazat će nam 2. kolovoza u pulskoj Areni.

Pjevač i gitarist Francis Rossi i s 65 godina je na pozornici jednako karizmatičan kao i prije, iako je, zbog izbjegavanja društvenih događanja, često etiketiran kao samotnjak. Ipak, u mladosti je to izgledalo drugačije. U 2013. godini je u intervjuu za The Telegraph izjavio da je u prošlosti znao mjesečno potrošiti gotovo 50.000 kuna na kokain. Danas više voli provoditi vrijeme s obitelji u kući u Londonu. Rossi ima osmero djece iz dva braka.

Rick Partiff među najboljim je britanskim ritam gitaristima, a njegov upečatljiv stil oduvijek je bio jezgra samog banda. Napisao je neke od njihovih najpoznatijih pjesama, poput ‘Whatever You Want‘, ‘Backwater’, ‘Living on an Island’ i ‘Rain’. Kažu da njegova solaža na početku ‘Caroline’ ili ‘Paper Plane’ izaziva pravi nalet adrenalina.

Andrew Bown poznat je po sviranju nekoliko instrumenata, poput klavijatura, harmonike i gitare, a mnogi ne znaju da mu je zapravo bas gitara glavni instrument. Ipak, nije vješt u sviranju baš svih instrumenata pa tako za sebe priznaje da je najgori bubnjar na svijetu. Bown je među članovima poznat kao vrstan poznavatelj vina u kojima i privatno uživa.

Gitarist John Rhino Edwards svirao je u mnogim bandovima, no kako tvrdi, za njega postoji samo jedan i u njemu je i ostao. Osim Rhino, nadimak mu je i The Bludgeon jer je najnespretniji čovjek na svijetu kojem se uvijek dogodi neka mala nezgoda. Obožava turneje, pa ga je uvijek moguće vidjeti u razgledavanju neke umjetničke galerije ili prilikom uživanja u domaćim pićima. Kažu da posjeduje najveći stereo sistem u zapadnom Londonu, zbog čega njegovi susjedi nisu baš najsretniji.

Posljednji album izašao im je 2013. godine pod nazivom ‘Bula Quo’ i to je čak trideseti album ovih legendarnih rockera. Ujedno je to i soundtrack za istoimeni film u kojem glume dva člana Status Quo – Francis Rossi i Rick Parfitt. Riječ je o pustolovnoj komediji u kojoj Rossi i Rick glume sami sebe, a radnja se odvija na Fijiju. Izraz ‘Bula Quo’ inače je pozdrav dobrodošlice na jeziku stanovnika Fijija. Prvi singl s albuma pod nazivom ‘Bula Bula Quo’ stoti je po redu singl tih glazbenih legendi, dok je prvi bio ‘Pictures of Matchstick Men’ iz davne 1968.

Hitovi poput ‘Paper Plane’, ‘Caroline’, ‘Rockin’ All Over The World‘, ‘Whatever You Want’, kao i ‘In The Army Now’ – obrada pjesme dueta Boland & Boland, 118 milijuna prodanih albuma, nagrada Brit Award za izniman doprinos glazbi iz 1991. i još mnogo toga i više su nego dovoljan razlog za uputiti se prema pulskoj Areni 2. kolovoza.

Outbox / Foto: Dave Coulson

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,