Pula: Velika zlatna arena filmu Zbornica Sonje Tarokić

Svečanom dodjelom nagrada završeno je 69. izdanje Pulskog filmskog festivala, a Velika zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu ‘Zbornica’ redateljice Sonje Tarokić.

O najboljim filmovima u Hrvatskom programu, odlučivali su austrijski redatelj i oskarovac Stefan Ruzowitzky, prošlogodišnji dobitnik Velike zlatne arene Zrinko Ogresta, glumica Marija Škaričić, britanska kritičarka Rita Di Santo te montažer Miran Miošić.

Ocjenjivački sud hrvatskog programa odluku o nagradama donio je jednoglasno, a Velika zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu ‘Zbornica’, redateljice Sonje Tarokić, produkcijske kuće Kinorama, producentice Ankice Jurić Tilić.

‘Dva sata koja smo proveli u toj školi osjećali smo njezin miris, atmosferu, prisjetili smo se svih sitnih detalja iz naših školskih dana; vjerovali smo svakom liku, a svaki problem, i velik i malen, u svakom trenutku osjećali smo zajedno s pedagogicom. Nakon dva sata smo pomislili: kakvo divno iskustvo, kakav divan film!’, stoji u obrazloženju ocjenjivačkog suda.

Zlatna arena za režiju dodijeljena je Sonji Tarokić za film ‘Zbornica’.

Zlatna arena za scenarij dodijeljena je Andriji Mardešiću i Davidu Kapcu za film ‘Stric’, redatelja Andrije Mardešića i Davida Kapca.

Zlatna arena za fotografiju dodijeljena je Stanku Hercegu za film ‘Punim plućima’, redatelja Radislava Jovanova.

Zlatna arena za montažu dodijeljena je Borni Buljeviću za film ‘Zbornica’, redateljice Sonje Tarokić.

Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je Lani Barić za ulogu Vesne u filmu ‘Glava velike ribe’, redatelja Arsena Oremovića.

Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena je Stojanu Matavulju za ulogu Siniše u filmu ‘Zbornica’, redateljice Sonje Tarokić.

Zlatna arena za najbolju sporednu žensku ulogu dodijeljena je Nives Ivanković za ulogu Vedrane u filmu ‘Zbornica’, redateljice Sonje Tarokić.

Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Ljubi Zečeviću za ulogu Jože u filmu ‘Nosila je rubac črleni’, redatelja Gorana Dukića.

Nagrada Breza za najboljeg debitanta dodijeljena je scenaristici i redateljici Nini Violić za film ‘Baci se na pod’.

Zlatna arena za oblikovanje zvuka dodijeljena je Frani Homenu za film ‘Punim plućima’, redatelja Radislava Jovanova.

Zlatna arena za masku dodijeljena je Ani Bulajić Črček za film ‘Illyricvm’ redatelja Simona Bogojevića Naratha.

Zlatna arena za kostimografiju dodijeljena je Ani Savić Gecan za film ‘Stric’, redatelja Davida Kapca i Andrije Mardešića.

Zlatna vrata Pule za najbolje ocijenjen film od strane publike u Hrvatskom programu osvojio je film ‘Nosila je rubac črleni’, redatelja Gorana Dukića.

Ocjenjivački sud Međunarodnog programa u sastavu Danica Čurčić, Jure Pavlović i Christian Routh, dodijelio je Zlatnu arenu za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji Snježani Sinovčić Šiškov za film ‘Ljeto kada sam naučila letjeti’, redatelja Radivoja Andrića.

Zlatna arena za najbolju manjinsku koprodukciju dodijeljena je filmu ‘Dani suše’, redatelja Emina Alpera.

Posebno priznanje ocjenjivačkog suda dodijeljeno je filmu ‘Vizija Leptira’, redatelja Maksima Nakonečnog.

Zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu ‘Dani suše’, redatelja Emina Alpera.

Plaketa za najbolje ocjenjen film od strane publike iz Međunarodnog natjecateljskog programa dodijeljena je filmu ‘Ljeto kada sam naučila letjeti’, Radivoja Andrića.

Nagrada ocjenjivačkog suda kritike u sastavu Martin Blaney, Hrvoje Pukšec i Susanne Gottlieb za najbolji film u Hrvatskom programu dodijeljena je ‘Zbornici’ Sonje Tarokić, a u Međunarodnom programu filmu ‘Dani suše’ redatelja Emina Alpera.

A.P.G. / Foto: promo


Natjecateljski program 69. Pulskog filmskog festivala

Pula: Velika zlatna arena Ogrestinu filmu Plavi cvijet
Tagged: , , , , , , , , ,