Queendom by Boris Bare: Umjetnički rad u Art Parku

Art Park nezaobilazna je destinacija i tradicionalno mjesto okupljanja svakog zagrebačkog ljeta.Originalnim konceptom i sadržajem Art Park jedinstvena je otvorena street art galerija popraćena raznim glazbenim koncertima, performansima, kino projekcijama i brojnim drugim umjetničkim formama.

Za kraj ljeta Art Park i Boris Bare predstavljaju novo umjetničko djelo naziva ‘Queendom’ koje autor opisuje riječima: ‘Rad sam želio povezati s okruženjem parka na nekoliko razina; kroz izgradnju samog objekta za oslikavanje koji geometrijskim oblicima podsjeća na dvorac i prkosi prirodi oko sebe, istovremeno se uklapajući u ambijent zelenila parka u kojem se nalazi. Rad Queendom predstavlja portal za izlazak iz parka u nepoznati i jako uzbudljivi svijet neona.’

Boris Bare jedan je od  naših najpoznatijih street art umjetnika. Kako i sam kaže, boje su mu u rukama od kad zna za sebe, a umjetnost sastavni dio svakog dana. Boris je danas nezaobilazno ime hrvatske umjetničke scene, a svoju inspiraciju crpi iz života, ljudi te brojnih putovanja koje je prešao u najudaljenijim kutovima svijeta. Njegova umjetnost danas krasi brojne gradske vizure dok gradskim zidovima udahnjuje život i briše njihovo sivilo.

M. R. / Foto: John Pavlish


Tagged: , , , , , , , ,