Rammstein: Novi singl i video Deutschland

Nakon osmogodišnjeg izbivanja iz studija, legendarni njemački industrial metal sastav objavio je novi singl kojim je najavljen njihov sedmi studijski album ‘Rammstein’.

‘Deutschland’ u njihovu prepoznatljivom stilu donosi moćan gitarski i ritamski aranžman, preko kojeg se prostire Tillov autentičan vokal. Pjesmu prati upečatljiv i provokativan devetominutni video, za koji je zaslužan redatelj Specter Berlin. Spot je u samo četiri dana na YouTubeu pregledan više od 20 milijuna puta.

‘Tijekom snimanja ovog albuma posvećivali smo pažnju nekim stvarima na koje nismo obraćali pozornost na početku naše karijere. Primjerice, često bismo se usredotočili na melodije i harmoniju. Bili smo vrlo motivirani, željeli smo snimiti album koji će biti poseban i isticati se od ostatka naše diskografije’, rekao je gitarist Richard Kruspe. ‘Deutschland’ će se naći na Rammsteinovu sedmom studijskom albumu ‘Rammstein’. Riječ je o njihovu prvom albumu u posljednjih deset godina, a producirao ga je njihov dugogodišnji suradnik Olsen Involtini. Album ‘Rammstein’ može se očekivati 12. svibnja, do kad je dostupan za prednarudžbu.

Rammstein je osnovan 1994. godine. Već od njihova prvog albuma ‘Harzeleid’ ostvaruju veliki uspjeh koji ih prati iz godine u godinu. Njihova popularnost već je u poprilično ranoj fazi probila granice Njemačke.

Hrvatska publika imala ih je prilike slušati na dva velika koncerta u Areni Zagreb, a njihovi nastupi gledatelje ne ostavljaju ravnodušnima. Rammstein krajem svibnja kreću na europsku stadionsku turneju, koja je skoro u potpunosti rasprodana.

S. H.


Tagged: , , , , , , ,