Razotkrivanje: Blas de Robles

Francuski pisac Jean-Marie Blas de Robles, autor zanosnog i uzbudljivog romana ‘Tamo gdje su tigrovi kod kuće’, gostovat će na tribini Razotkrivanje, u četvrtak 3. travnja u 19 sati, (Medijateka Francuskog instituta, Zagreb).
Jean-Marie Blas de RoblèsJean-Marie Blas de Robles rođen je 1954. u Alžiru, odrastao u francuskoj pokrajini Var, a studirao na Sorbonni. Predavao je filozofiju na sveučilištima u Brazilu, Kini i Italiji, a potom je radio za Francusku alijansu na Tajvanu. Njegovo prvo objavljeno djelo bila je zbirka kratkih priča ‘La Mémoire de riz’, koja je 1982. dobila nagradu Francuske akademije. Uslijedili su romani ‘L’Impudeur des choses’ (1987.) i ‘Le Rituel des dunes’ (1989.). Kritika je posebno priznanje odala njegovu trećem romanu ‘Tamo gdje su tigrovi kod kuće’, za koji je 2008. dobio Prix Médicis. Uz stvaralački rad na romanima, poeziji i esejima, uređuje i knjige o arheologiji.

Ovo je pravi enciklopedijski, ali i mistični roman, pun avantura, oduševljenja i fascinacije… Zadivljujuća galaksija kroz koju putovanje postaje sve vrtoglavije kako se bliži kraj romana.
Le Figaro littéraire

Ovaj mudri i bogati filozofski roman koji se dugo stvarao pokazuje nam da ne živimo u zaštićenom Edenu, nego na zemlji, gdje kraljuje moć, a tigrovi su više kod kuće nego mi.
Times Literary Supplement

Fraktura

Tagged: , , , , , , , , , ,