Red Red wine bar: Dan žena uz vina Solum

Međunarodni Dan žena, 8. mart (ožujak) proslavljen je uz vina Solum, fine zalogaje i gipsy band Juerga u Red Red wine baru u Zagrebu (A. Hebranga 30).

Luka Elezović, Robert Naprta i Bruno ElezovićTom prigodom vinar Robert Naprta premijerno je predstavio svoje ružičasto vino – Solum Rosé – iz sjajne prošlogodišnje berbe te osobno vodio degustaciju na kojoj su se mogli kušati još Chardonnay sur lie 2013 i Cabernet sauvignon 2013.

Prema preporuci vlasnika wine bara Luke i Brune Elezovića, Solum Rosé sljubljen je uz namaz od sira s vlascem; uz Solum Chardonnay sur lie 2013 preporučena je pašteta od pilećih i gusjih jetrica, a Solum Cabernet sauvignon 2013 pratio je namaz od kulena i dimljeni sir u bučinom ulju sa suncokretovim sjemenkama.

Solum vinarija, smještena u Međimurju, u mjestu Vugrišinec blizu Železne gore, obiteljski je biznis književnika Roberta Naprte, u javnosti najpoznatijeg kao scenarista prve hrvatske sapunice ‘Ville Marije’, te njegove supruge Anite, modne urednice u časopisu Gloria. Njihova boutique vinarija proizvodi vina u malim serijama na klasični francuski način, a geslo im je stara latinska poslovica ‘Vina bona solum bibite’ ili što će reći: ‘Pijte samo dobra vina’.

M. T.


Robert-Naprta-vino-Solum
Vina Solum: Chardonnay i Cabernet Sauvignon

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,