Rekordan turistički siječanj u Zagrebu

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u siječnju je ostvareno 57.914 dolazaka i 129.498 noćenja, što predstavlja porast od 35% u dolascima i 21% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom lani.Uz domaće, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine i SAD-a. U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Italije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Srbije i Slovenije.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: ‘Zagreb je atraktivno odredište cijele godine i istinska city-break destinacija u Hrvatskoj, a posebno nas veseli što su rezultati za siječanj bolji i od onih ostvarenih u siječnju rekordne 2019. godine. Naime, u usporedbi s prvim mjesecom 2019., zabilježili smo porast od 3% u dolascima i 8% u noćenjima, što je sjajan početak godine. U Turističkoj zajednici grada Zagreba, u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima, razvijamo i kreiramo ponudu na način da u svakom dijelu godine imamo barem jedno ključno događanje koje privlači turiste iz svih dijelova svijeta. Tako smo, primjerice, trenutno u završnoj fazi priprema petog po redu Festivala svjetla Zagreb kojim najavljujemo proljeće, a onda slijede topliji mjeseci koji donose brojna kulturna, gastronomska, sportska i druga urbana događanja koja su već tradicionalna za Zagreb. Sinergijskim razvojem ključnih turističkih proizvoda grada Zagreba, kao i onih manjih boutique događanja različitih profila, želimo postići odgovarajući cjelogodišnji spektar događanja i aktivnosti koja generiraju održivo povećanje dolazaka i noćenja tijekom cijele godine.’

Početkom siječnja, TZGZ pokrenula je online promotivnu kampanju Winter BUZZG koja se obraća emitivnim tržištima na području Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije, a koja posebno skreće pažnju na zagrebački zimski period. Od ukupnog broja noćenja, tj. njih 129.498, u siječnju su strani gosti ostvarili 92.331 noćenje, dok su od ukupno 57.914 dolazaka, strani turisti realizirali njih 38.920. Prosječno su gosti ostvarili 2,3 noćenja.

D. D. / Foto: Lice Grada


Tagged: , , , , , ,