Restauriran Murtićev mural od poklopaca štednjaka Končar

Na Art & Spa press konferenciji u hotelu Well u Termama Tuhelj, predstavljeni su brojni noviteti u poslovanju, prikazan obnovljeni mural Ede Murtića na Vodenom planetu i otvoren hostel Vila.Edo Murtić-mural-Terme TuheljU sklopu panela na kojem su sudjelovali dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić, doktorica humanističkih znanosti koja obrađuje teme iz kulturnog turizma; Jasminka Samardžija, direktorica tvrtke Motivacijski govornik i profesorica na američkom koledžu RIT Croatia; Ivana Kolar, direktorica Termi Tuhelj; Florjan Vasle, direktor Termi Olimia i Vasja Čretnik, prokurist Termi Olimia, raspravljalo se o utjecaju wellnessa na umjetnost i obrnuto. Prikazane su i izložbe Damira Hoyke ‘Fotosofia 2015’, stalni postav doktorice umjetnosti Mirjane D.H. Smolić te likovna radionica Srednje škole za umjetnost, dizajn, obuću i grafiku Zabok.

Restauriran mural Ede Murtića

Premijerno je prikazan restaurirani mural Ede Murtića – najveća slika u emajlu u Hrvatskoj, koja je vraćena na svoje izvorno mjesto u kompleksu zatvorenih bazena kao jedinstvena umjetnička atrakcija. Apstraktna zidna slika dužine 42 metra jedno je od kapitalnih Murtićevih djela i sastoji se od 324 metalne ploče (poklopaca od Končarevih štednjaka). Cijela je zidna dekoracija jedna vibrantna crtačko slikarska tema predočena u prepoznatljivome murtićevskom apstraktnom likovnom izrazu. Restaurirana je i rekomponirana i manja kompozicija od 32 segmenta te postavljena u novom hotelu Well. Mural je restaurirala doktorica umjetnosti Mirjana D. H. Smolić koja je autorica i brojnih umjetnina u tom hotelu.

Sve umjetnine kao i famozni mural poznatog umjetnika Ede Murtića, prikazane su u sklopu Art & Spa koncepta koji objedinjuje umjetnost i uživanje. Umjetnost je u Termama Tuhelj zaista dostupna na dohvat ruke Od samog početka poslovanja isprepliće se dizajn, umjetnost, kultura, wellness  i odmor, a sada se predstavljaju sve prednosti povezanosti wellnessa i umjetnosti, čime žele utjecati na kvalitetu životnog stila gostiju.

Hostel Vila

Hostel VilaSmještajnim kapacitetima u Termama Tuhelj dodan je još jedan novi objekt namijenjen mlađim gostima koji su na proputovanju te onima koji nastoje u što kraćem vremenu vidjeti i doživjeti što više, a potrošiti što manje novaca. Hostel prima 20 osoba i sagrađen je etažno, a nudi udobnost 4 sobe za 2 osobe, 2 spavaonice za po 6 osoba te dnevni boravak s blagovaonicom i velikom terasom za zajednička druženja te sanitarnim prostorijama. Sobe imaju svoje kupaonice, a spavaonice imaju 3 zajednička sanitarna čvora. Hostel je suvremenog uređenja, a zidove krase velike foto tapete s motivima prirode iz okolice. I sam hostel Vila (i vilenjaka) dio je Art & Spa priče, jer su fotografije djelo fotografa Nine Verdnika. Hostel je dobio ‘staro ime’ s novim značenjem, jer nekadašnja Vila ovime postaje mjesto boravka pozitivnih osoba otvorenih za upoznavanje novih krajeva. Boravkom u Zagorju – Bajci na dlanu – oni postaju vile i vilenjaci dobrog duha i još boljeg raspoloženja. Radi se o tzv. brown-field investiciji pod kojom se podrazumijeva ulaganje u prostor postojeće izgradnje te pretvaranje postojećih izgrađenih prostora u nove korisne sadržaje, odnosno  dodavanje nove vrijednosti nekorištenim zgradama umjesto zadiranja u dosad netaknutu prirodu. Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

50-godišnjica Termi Olimia

Sestrinske Terme Olimia najavile su brojna iznenađenja. U 2016. godini obnovit će moderan hotel Sotelia s kojim će dobiti novo ruho te cijelu godinu zaokružiti velikom proslavom 50-godišnjice termalnog turizma. Od 1966. pa sve do danas u Terme Olimia investiralo se zaista mnogo čemu svjedoče i brojne nagrade koje krase zidove resorta i svrstavaju ih u sam vrh wellness turizma. Zajedno s općinom Podčetrtek, FIJET Slovenija dodijelio im je nagradu Kristalni Triglav za međusobnu suradnju, a njihova Aqualuna proglašena je najboljim velikim termalnim kupalištem.

Odlični poslovni rezultati u prvih 10 mjeseci

Terme Tuhelj-press konferencijaU Termama Tuhelj u prvih 10. mjeseci 2015. ostvareno je 4.981.928 eura prihoda, što je za 7,5% više nego u istom periodu prošle godine. Ostvareno je 73.012 noćenja te 32.093 dolazaka što je za 7,3% više nego u 10 mjeseci poslovanja u 2014. godini. U Termama Olimia u prvih 10. mjeseci 2015. ostvareno je 72.001 dolazaka što je za 1,7% više nego u istom periodu lani te je ostvareno i 264.285 noćenja. Terme Olimia ostvarile su 14,2 milijuna eura prihoda u prvih 10. mjeseci 2015. što je 2% više nego 2014. godine. U Termama Tuhelj, Vodeni planet posjetilo je 136.688 komercijalnih kupača u prvih 10. mjeseci 2015. što je 13% više nego u prvih 10 mjeseci 2014. Terme Olimia posjetilo je 134.569 komercijalnih kupača u prvih 10. mjeseci 2015. što je 11,7% više nego u istom periodu lani.

P. R.


Edo Murtić-skica za spomenik Juri Kaštelanu (keramika)
Keramika Ede Murtića

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,