Restoran Apetit: Jesen u novom izdanju

Zagrebački restoran Apetit prvih jesenskih dana slavi 10 godina i ponovno je otvorio svoja vrata gostima, a novi izgled osvaja na prvu.Preuređen prostor gornjeg dijela restorana prostire se na 160 m2, odiše svježinom, prozračan je, a mnoštvo biljaka daje jednu veselu notu uz koju ćemo započeti gastro putovanje.

Prostor je uređen tako da se poštuju epidemiološke mjere te preporučeni razmaci među sjedećim mjestima. Prostor je obojen bijelom bojom koja daje svježinu. Odmah pri samome ulasku, restoran odiše čistoćom i higijenom. Pri odabiru biljaka pazilo se da budu one vrste koje pročišćuju prostor. Novi Apetit možemo usporediti s njujorškim urbanističkim stilom dizajna. Restoranom dominiraju dvije velike slike koje su iz New Yorka u Zagreb stigle sredinom 1990-tih, a koje su posudba prijatelja vlasnika. Osim njih, prostorom dominiraju velike vaze te brojni detalji koji će privući pažnju, poput razigranih bakrenih svjetiljaka. Crno siva kombinacija stolova i stolica u kombinaciji s bijelom i smeđom bojom prostoru daje dozu otmjenosti, a veliki plavi zastori umiruju i daju toplinu.

“Tijekom dužeg mjesečnog zatvaranja odlučili smo se za promjenu te smo došli na ideju kako bismo mogli osvježiti prostor. U tim promjenama odlučili smo se vratiti svojim korijenima. Prvo smo uveli kulturu doručka. Odrastala sam u Beču, a obiteljski nam je doručak bio najbitniji dio dana. Odlučili smo tu kulturu doručka donijeti u naš restoran, ali i oplemeniti ideju s pojedinim bečkim pojedinostima. Tako smo ubacili tradicionalni gulaš, kuhane šunke s hrenom, posebne vrste musli žitarica, dali značaj drugačijoj pripremi jaja te smo ubacili i neke karakteristične hrvatske proizvode poput istarskih tartufa i beef tartara, koji ćemo na poseban način pripremati za doručak. Bit će to zanimljiv mix, gosti će sami moći birati svoje acai i smoothie bowlove, cijeđene sokove i prirodne čajeve. Ideja je da doručak bude obrok koji će nas zasititi i pripremiti za dan!’, otkriva vlasnica Sanja Gregorius.

Apetit u Masarykovoj 18, Zagrepčanima i njihovim gostima dobro je znana adresa. Nakon pandemije koronavirusa te potresa koji je teško oštetio sam restoran, novim danom ponovno vraća život u sam centar grada. Uz novu kartu koja uključuje ponudu izvrsnih doručaka tu će se naći i u svijetu popularni brunch, a već legendarni glazbeni nastupi petkom zasigurno će biti omiljeno odredište ove jeseni i zime.

T. D. / Foto: Filip Popović


Tagged: , , , , , , ,