Restoran Botanist: Gastronomska oaza u Remetincu

U zagrebačkom kvartu Remetinec, u sklopu butik hotela Sundial (Remetinečka 101), otvoren je jedinstven restoran s vrtom u kojem je više od stotinu različitih biljaka.Ovaj mali svijet mira, relaksacije i gastro užitaka u zelenoj oazi, svojim je nastupom otvorila violončelistica Ana Rucner.

Brojne uzvanike posebno je oduševilo uređenje prostora od 1500 m2, koji izgleda kao bajkovito spremište za alat u vrtu. Vrt je specifičan upravo po biljnim vrstama među kojima se nalazi i nekoliko stabala starijih od sto godina. Nema gosta koji s oduševljenjem nije zastao ispred atraktivnog reljefnog zida s popisom biljaka na latinskom, grčkom, i nazivima uvriježenim na ovim prostorima te raznim mapama s dijelovima biljaka i alatima za uređenje vrta. Pažnju su plijenile i predimenzionirane skulpture gljiva, klavir i bicikl iz kojih raste cvijeće, klupice i kandelabri za zaljubljene, te freska s likom sv. Fiacra koji slovi kao zaštitnik vrtlara.

Uređenje Botanista potpisuje zagrebački arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, poznat po maštovitom unutrašnjem uređenju brojnih klubova i restorana. Ovaj diplomirani kipar i profesor likovne umjetnosti, prije nego što je zasjao na arhitektonsko-ugostiteljskoj sceni, iza sebe je ostavio niz multimedijalnih projekata, instalacija i skulptura od kojih su najpoznatije one za Motovun i Zagreb Film Festival.

Kuhinja ovog čarobnog mjesta koju potpisuje cijenjeni chef Robert Slogar je tradicionalna, kontinentalno-mediteranska s naglaskom na moderan način prezentacije, a sve u svrhu zadržavanja okusa i tekstura kakve pamtimo iz djetinjstva. Uzvanici su uživali u delicijama od namirnica s pažnjom odabranima od tradicijskih hrvatskih proizvođača i osvježili se vinima Vrbanek.

Botanist je mjesto vrijedno divljenja, gdje možemo doručkovati u oazi mira unutar poslovne zone ili večerati uz svijeće, a kasnije na ležaljkama u okruženju zelene oaze popiti osvježavajući koktel. Mjesto koje naprosto oduševljava na prvu, a vruće ljetne mjesece čini zabavnijima, ljepšima i ugodnijima.

A. N. / Foto: Marko Čolić


Tagged: , , , , , , , , , , , ,