Riječi Paula Coelha mijenjaju živote

Ugodna proljetna noć u zagrebačkom Velvetu, čitanje stihova jednog od najprodavanijih pisaca današnjice i predstavljanje nove edicije boce Jana ‘voda s porukom’, bila su odlična kulisa književne večeri posvećene Paulu Coelhu i citatima iz njegovih knjiga koje su milijunima promijenile život.
Maja Vučić, Robert Kurbaša i  Ines BojanićZanimljivim razgovorom između glumca Roberta Kurbaše, psihologinje Maje Vučić te urednice VBZ-a Sandre Ukalović, prisutni su doživjeli Coelha na jedan intimniji način, pokušavajući dokučiti njegov fenomen.

Paulo Coehlo UN-ov je glasnik mira i nositelj Guinnesova rekorda, čija je knjiga ‘Alkemičar’ prevedena na 80 jezika i prodana u 65 milijuna primjeraka. Do sada je objavio 30 naslova, a njegove knjige prodale su se u više od 165 milijuna primjeraka. Dobio je 115 internacionalnih nagrada dok su njegova  djela doživjela 65 kazališnih adaptacija.

Coelho već nekoliko desetljeća svojim knjigama motivira milijune, a kao neprikosnoveni autor svjetskih književnih djela i veliki mirotvorac postao je inspiracija i projektu Jana ‘voda s porukom’. Povodom toga izdana je i posebna edicija boca s posebnim vizualnim identitetom kojeg su obogatili citati Paula Coelha.

Književna noć motivirana Coelhom bila je odlična prilika da se kroz njegove citate i riječi publici obrate glumci Ines Bojanić i Mislav Čavajda, dok je glazbenu kulisu večeri obogatila mlada pjevačica Sara Renar. Citati Paula Coelha pokazali su svoju neopisivu motivirajući moć, bezrezervno ga potvrđujući kao jednog od najutjecajnijih pisaca današnjice, koji svakim novim djelom stječe nove obožavatelje.

PRiredba / Foto: Mirko Janković

Pročitajte još: Preljub Paula Coelha u hrvatskim knjižarama , Coelho izrazio potporu Hrvatskoj, BiH i Srbiji , Rukopis iz Akre

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,