Rijeka u znaku JazzTime festivala

Kao sjajan uvod u dugu i značajnu tradiciju, na riječkom Korzu otvorena je izložba JazzTimeRijeka, koja će biti postavljena do zatvaranja festivala 26. studenoga. Ponudit će presjek najznačajnijih trenutaka 25 godina duge tradicije njegovanja jazz izričaja na riječkoj sceni zabilježenih na plakatima festivala čija su zanimljiva vizualna rješenja ovjekovječila suradnje s brojnim imenima svjetske i hrvatske jazz scene.Na zadovoljstvo dobrih znalaca, ali i onih koji tek upoznaju jazz, na 26. izdanju JazzTimeRijeka festivala, od 24. do 26. studenoga u Hrvatskom kulturnom domu (HKD) na Sušaku, predstavit će se krema hrvatske i regionalne jazz scene uz posebnog gosta – Charlesa Tollivera. On će u društvu hrvatskih glazbenika izvesti najveća djela velikana jazza, pijanista i skladatelja Theloniousa Monka.

Prvu večer festivala, uz ovog renomiranog gosta, riječki jazzist Damjan Grbac osvojit će publiku inovativnim ambijentalnim projektom Forest GIIPUJA. Druga večer rezervirana je za uzbudljivi fusion Zorana Predina i Giani Poposki Trija te blues-rock atrakciju Jed Becker’s blues explosion feat. Elvis Stanić. Trodnevno izdanje festivala zaokružuju Denis Razmović Razz i Henry Radanović, koji iz svoje glazbene radionice donose novi album ‘Urban Minority’ te Vedran Ružić koji dolazi na krilima jedinstvenog umjetničkog projekta ‘Spiritual Market’.

Festival će svojih četvrt stoljeća duge i uspješne povijesti obilježiti i objavom monografije koja će biti predstavljena u HKD-u na Sušaku. Također će biti predstavljena izložba fotografija, portreta jazz glazbenika, autora Davora Hrvoja, renomiranog jazz publicista koji je nemjerljivo zadužio hrvatsku glazbenu povijest. Izložba će biti postavljena u Atriju HKD-a, gdje će posjetitelji prisustvovati i vođenoj prezentaciji instrumenata riječkog glazbenog shopa Art of Music. Predstavit će se diskografska izdanja riječkih, hrvatskih i inozemnih izvođača na štandu Dallas Music Shopa, a festivalske večeri bit će zaokružene glazbenim sessionima u organizaciji mladih snaga riječkog jazza pod vodstvom Zvonimira Radišića.

P. M.

Tagged: , , , , ,