Rod – novi roman Miljenka Jergovića

Izdavačka kuća Fraktura do 21. studenoga po posebnoj cijeni nudi novi, kako ga nazivaju, monumentalni roman Miljenka Jergovića – ‘Rod’.

Miljenko JergovićKnjiga je sastavljena od više cjelina – romana, dokumenata, pripovjednih skica, fragmenata – u kojima se izmjenjuju fikcionalni i nefikcionalni dijelovi i savršeno se miješaju stvarno i izmaštano. S mnogo autobiografskih elemenata Jergović u Rodu ispisuje sagu o porodici Karla Stublera, svoga pradjeda.

‘Rod’ je roman u kojem Jergović kroz sudbinu vlastite obitelji o stoljeću Srednje Europe i Balkana, roman koji poput željeznice premrežuje epohu i krajeve, zemlje koje su se izmjenjivale, povijest koja je bila nemilosrdna. Od pradjeda i početka dvadesetog stoljeća do današnjice i autora i njegove sudbine ‘Rod’ je opus magnum Miljenka Jergovića, autora kojeg s pravom možemo nazvati Ivom Andrićem našega doba, navode iz Frakture.

U petak 15. studenoga, od 19 do 20 sati na Interliberu u paviljonu 5, štand 9b na Zagrebačkom velesajmu, održat će se druženje s autorom i potpisivanje knjige.

Fraktura

Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , ,