Romeo Castelluci otvorio 13. Festival svjetskog kazališta

Svečano otvorenje 13. festivala svjetskog kazališta održano je na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu. Otvorila ga je kazališna skupina La societas Raffaelo Sanzio s predstavom ‘Go down, Moses’ (Siđi, Mojsije).Go down, Moses (Siđi, Mojsije)Redatelj, scenograf, kostimograf, oblikovatelj svjetla je našoj publici već poznati Romeo Castellucci, a glazbu je skladao Scott Gibbons.

Ovo djelo prikazuje različite trenutke Mojsijeva života onako kako su ispripovjedani u ‘Knjizi Izlaska’. U životu tog čovjeka postoji nešto što je svojstveno duhu našega vremena.

Marko Torjanac, Marija Sekelez, Želimir MesarićOvogodišnji, trinaesti po redu Festival svjetskog kazališta započeo je 15. rujna  predstavom ‘Pluća’, redateljice Katie Mitchell u izvedbi Schaubühne am Lehniner Platz i trajat će do 27. rujna.

Romeo Castellucci, jedan od najznačajnih suvremenih svjetskih redatelja došao je s predstavom ‘Go down Moses’ koja će se izvesti i večeras, 17. rujna na pozornici HNK.

Uz njih na festivalu nastupaju i dvije poznate kazališne skupine tg Stan iz Belgije, s Čehovljevim ‘Višnjikom’ (17. i 18. rujna u 20 sati, ZKM) te NO99 iz Estonije s predstavom ‘Moja žena se naljutila’ (nedjelja 27. rujna u 20 sati, Scena Travno).

K. I. / Foto: Mara Bratoš i Marko Vučenik

Tagged: , , , , , , , , , ,