Rosie Kugli: Tajna prijateljice noći

Promocija knjige Rosie Kugli ‘Tajna prijateljice noći’ održat će se u subotu, 16. svibnja (12 sati) u APM Megastoreu u Zagrebu. O knjizi će, uz autoricu, govoriti novinar i književni kritičar Tomislav Čadež, književnik Pero Kvesić i urednica Sandra Pocrnić Mlakar. Odlomke iz knjige čitat će glumac Đorđe Kukuljica, a promociju će voditi Tomislav Cvitković.
Tajna prijateljice noći-Rosie KugliLjubav je za naivne – poučila je mladu Nušu iskusna gospođa Lily, ali mlada djevojka, nemoćna oduprijeti se sili koja pokreće svijet, prekršit će to pravilo. Dok na optuženičkoj klupi čeka presudu, sigurna je da ima najboljeg odvjetnika koji će je zaštititi i najveću tajnu koju ne smije priznati.

Spisateljski entuzijazam osjeća se u svakoj rečenici sjajnog prvijenca koji prati sudbinu lijepe Nuše, od rođenja do finala u sudnici. Nuša je naizgled otporna na sve zamke života u polusvijetu, osim na jednu – ljubav. Slabost koju priznaje u ljubavnom zagrljaju skupo plaća, stoga odlučuje sama snositi posljedice svog izbora i čuvati tajnu kako bi zaštitila one koje voli.

Poput najvećih spisateljica ljubavnih romana, Rosie Kugli, zorno prikazuje svoje likove vodeći ih kroz životne drame i secirajući intimne scene, izdižući  ljubavnu strast na razinu osnovnog pokretača radnje. Njezin energičan, duhovit i pomalo ciničan stil publika poznaje iz popularnih, peckavih kolumni o muško-ženskim odnosima i nagrađivanih ljubavnih priča. ‘Tajna prijateljice noći’ prvi je roman u kojem pristaje na pravila žanra i vodi priču do klasično-očekivanog sretnog završetka.

Rosie Kugli autorica je dječjih knjiga koja piše i za odrasle. Ljubavn  romane objavljuje u ženskim časopisima i na portalima. Njezin tzv. antiljubić ‘Moderna bajka’ postao je sinonim romana neočekivanog i drugačijeg kraja, dok je priča iz života ‘Kad ti život donese limune, ti zatraži tekilu i sol’ pobijedila na natječaju ‘Recepti za sreću’. Kratkom ljubavnom pričom ‘Ljubovca Ozlja’ osvojila je nagradu ‘Stjepko Težak’

T. C.

Tagged: , , , , , , , , , , ,