Sajmovi Nautika, Hotel&Gastroteh i Dani lova i ribolova

Na Zagrebačkom velesajmu otvoreni su sajmovi Nautika, Hotel&Gastroteh i Dani lova i ribolova. U deset paviljona i Kongresnom centru na 25.000 m² prostora predstavlja se 450 izlagača iz 32 zemlje.Sajam Nautike najveći je u posljednjih deset godina. U odnosu na 2018. rast izložbene površine je 8%, broja izlagača 13%, a izloženih plovila 11%. Do nedjelje, 280 plovila privezano je na suhom u marini na Zagrebačkom velesajmu.’Hrvatska zbog vrlo kvalitetne i očuvane resursne osnove na međunarodnom tržištu zauzima poziciju jedne od najpoželjnijih nautičkih destinacija s najvećom charter flotom u svijetu. Nautičari u Hrvatskoj ostvaruju najveću dnevnu potrošnju u destinaciji, u prosjeku 186 eura dnevno te što je najvažnije, iz godine u godinu izražavaju porast zadovoljstva svim elementima hrvatske nautičke turističke ponude’, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli te dodao:

‘Danas u nautičkom turizmu ostvarujemo više od 4,5 milijarde kuna prihoda, godišnje bilježimo i više od 3,2 milijuna noćenja pri čemu najveći broj posjetitelja dolazi iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Češke, a riječ je o proizvodu kojeg intenzivno razvijamo i promoviramo, kako u vrijeme glavnog dijela turističke godine, tako i za razdoblja pred i posezone. Drago mi je što se hrvatsko tržište aktiviralo te što na 28. Sajmu zagrebačke nautike imamo prilike vidjeti cjelovitu nautičarsku ponudu s hrvatskim inovativnim i kvalitetnim potpisom što će u konačnici dodatno doprinijeti i konkurentnosti hrvatskog turizma.’

Prisutne su pozdravili i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza. Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 24. veljače.

T. R.


Tagged: , , , , , , , , ,