Samobor: 4. Rally Show Santa Domenica

Broji se sitno, pali se gas, oštre se gume, za predstojeći ‘vikend velikih brzina’ u Samoboru, kada starta 4. Rally Show Santa Domenica s rekordnih 120 auta na startnoj liniji. Desetak tisuća gledatelja potvrđuje adrenalinsko ludilo što pruža ovaj reli koji se stoga ne propušta.
Samobor rallyŠljunčara nadomak pitoresknog Samobora, staza Savršćak, gledateljima pruža nešto jedinstveno, a to je oko tisuću prolazaka po makadamskoj stazi u samo jednom danu. Na startu 4. Rallyja Santa Domenica pojavit će se rekordnih 120 automobila i dizati prašinu u četiri brzinska ispita. Gledatelji pritom mogu promijeniti lokaciju, čak i dok utrka traje, pa uživati u bravurama vozača iz različitih perspektiva. S toliko bočnog proklizavanja, skokova te izlijetanja, ali i raznovrsnih automobila te vrhunskih vozača, ovaj je reli pravi – show!

Nastupit će krema domaćeg relija Šebalj, Lončarić, Šaškin, pa i prošlogodišnji pobjednik Ivan Čibej, a na poznatom reliju pojavljuju se i strani vozači među kojima je broj 1 zasigurno Beppo Harrach, Austrijanac koji na YouTubeu oduševljava on-board snimkama s uskih šumskih brzinaca dok juri 208 km/h. Prvi put za volan forda fieste uz bok ‘muškim lavovima’ sjest će naša poznata skijašica Nika Fleiss, koja nakon što je 2011. nastupila kao suvozačica te završila reli-školu u Finskoj ovaj put je u ‘glavnoj ulozi’ reli vozačice, i to već kao velika nada hrvatskog autosporta.

Program, nedjelja, 24. studenog 2013.
08:30           1. brzinski ispit, Savršćak desni 1
10:45           2. brzinski ispit, Savršćak lijevi  1
13:00           3. brzinski ispit, Savršćak desni 2
15:00           4. brzinski ispit, Savršćak lijevi  2
17:30           Dodjela nagrada

Lokacija starta: Savršćak, Savršćak 35b, GPS-koordinate: 45°50.191N 15°44.753E

I. C.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,