Samoborski fašnik: Dječje sportske igre

Filmsku priču ovogodišnjeg 189. Samoborskog fašnika izveli su brojni glumci i statisti u nizu scena koje su se odigravale na velikom setu postavljenom na gradskim trgovima i ulicama.Samoborski fašnik-metlobojPrijepodne je proteklo u znaku Dječjeg fašnika kada su svoje uloge odigrali mališani iz dječjih vrtića iz Zagreba i okolice, dječji zborovi Bambi kids, Zagrepčanke i dečki, Čarobni zvuci, Kikići, bio je tu i PK Point te Medenjaci, Teen genijalci, a okupljene na Trgu kralja Tomislava zabavili su Udruga Razbibriga, Filhos de Bimba capoeiera, Gospel zbor Sunce, Cro dance i La dance te Charlie Chaplin.

Veselo i poučno bilo je u Maloj dvorani samoborskog kina u pričaonici Špelunkici  te dječjim likovnim radionicama, kao i na predstavama Šarenog svijeta na Srakafestu na Trgu Matice hrvatske. Oni mlađi i oni stariji bili su aktivni na fašničkim sportskim igrama na klizalištu u bivšoj vojarni, gdje se 14 ekipa natjecalo u Metloboju i Kraflingu. U uzbudljivom hokeju s metlama pod budnim okom Princa Fašnika i Suca odlučivali su produžeci i kazneni udarci, a najuspješnija je bila ekipa Gromova, druge su bile Srake, a treći Pingvini. Potom se ljuti boj vodio i u Kraflingu, tj. curlingu s demižonima, jer su o pobjednicima odlučivali milimetri. Na kraju titulu pobjednika ponijela je ekipa Čarobnjaka, ispred Onih koji su došli i Kraljica.

Na Etnocestu su se predstavili tabori mjesnih odbora, koje su u Livadićevoj ulici obišli Princeza Sraka i Fiškal te se uvjerili da na predstavljaju mjesnih odbora u nedjelju neće nedostajati britkog humora i satire.
Na glavnoj pozornici izmjenjivale su se plesne, glazbene i humoristične točke. Za humor su bili zaduženi Vid Balog i Denis Bašić u svojoj Drobilici, dio svog bogatog programa izvelo je TD Ferdo Livadić te Samoborski fakini, a plesnim pokretima okupljene su zanjihali članovi PK Bailatino u svojoj verziji Kuma. Slijedili su nastupi gostiju – ptujskih Kurenata, čapljinskog Snješka bijelića te karlovačkih Stativskih gljiva.
Vrhunac večeri bio je novi casting za najbolju pojedinačnu i grupnu masku koja će ući u veliku završnicu za nagrade zadnjeg dana Fašnika, da bi brojne posjetitelje svojom svirkom zagrijala Vatra, a u šatoru iza kina Opća opasnost.

TZS

Tagged: , , , , , , , , , ,