Samoborski proljetni sajam i Salamijada 2016

Samoborski proljetni sajam održat će se 16. i 17. travnja na Trgu kralja Tomislava, a 29. po redu Samoborska salamijada u subotu, 16. travnja u Sportskoj dvorani Samobor s početkom u 20 sati.
Samobor-Proljetni_sajam_2016 i Salamijada

Organizacija Proljetnog sajma, koji ove godine bilježi 12. godinu održavanja, ima za cilj predstavljanje starih tradicijskih zanata i običaja, etno baštine, izvornih suvenira, robnih marki Zagrebačke županije, autohtonih samoborskih proizvoda i gastronomije te svega onog čime se grad Samobor oduvijek ponosio.

Sajam će, kao i svake godine, biti popraćen dodatnim gastro sadržajima, uz prezentaciju zaboravljenih zanata i bogat zabavni sadržaj za djecu. Tako će se u subotu, 16. travnja, na novom trgu kod pošte održati 7. Festival samoborske češnofke, u organizaciji samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti, a u nedjelju se nastavlja predstavljanjem profesionalnih proizvođača.. Također, u nedjelju će se održati Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba gdje će se moći degustirati samoborske salame i vino.

Za vrijeme trajanja Proljetnog sajma posjetitelje će zabavljati samoborska kulturno umjetnička društva, mažoretkinje i folklorni ansambli.

Opširnije  na: www.samobor.hr


Bitka kod Samobora
Bitka kod Samobora i Srednjovjekovni sajam
Tagged: , , , , , , ,