Sandorf: Novi roman Federice Marzi

Predstavljanje romana ‘Moj dom negdje drugdje’ talijanske književnice Federice Marzi (u prijevodu Lorene Monice Kmet), održat će se u četvrtak, 18. siječnja, u 18 sati, u književnom klubu Booksa (Martićeva 14d, Zagreb). Razgovor o knjizi s Federicom Marzi vodit će Ivan Sršen.

Mlada Bosanka Amila i Norina iz obitelji istarskih ezula žive u Trstu, amblematskom pograničnom gradu, mjestu utjecanja i dramatičnih rastanaka. Jednoga im se ljeta životi prepleću i iz tog susreta nastao je roman koji pripovijeda o velikoj mladenačkoj ljubavi, suparništvu među dvjema ostarjelim sestrama odvojenim emigracijom, o traganju za korijenima i uvijek mogućem novom početku.

Federica Marzi rođena je u Trstu 1974. godine, gdje i danas živi. Doktorirala je talijanistiku na Sveučilištu u Trstu i Sveučilištu Heinricha Heinea u Düsseldorfu s tezom o književnosti talijanskih emigranata u Njemačkoj. Doktorat je preradila i objavila u knjizi ‘U stranoj zemlji’ (‘In terra straniera’, 2014.). Njezine kratke priče objavljivane su posljednjih godina u raznim antologijama i časopisima, a pozornost hrvatske književne javnosti privukla je 2016. godine kada je na Forumu Tomizza u Umagu dobila nagradu Međunarodnog književnog natječaja Lapis Histriae za kratku priču ‘Pukotine’ (‘Crepe’).Federica Marzi trenutno boravi u prevoditeljskoj rezidenciji DHKP-a u Zagrebu.

Knjiga ‘Moj dom negdje drugdje’ objavljena je uz potporu programa Kreativna Europa Europske unije, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i talijanskog Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje.

I.S. / Foto: Promo


Monografija južnokorejskog boy banda BTS


Tagged: , , , , , , ,