Sat za planet Zemlju i Spiderman

Najvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za planet Zemlju, koju već osmu godinu zaredom organizira WWF, vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, ove godine će se pridružiti i Spider-Man kao prvi ambasador superheroj. Zajedničkim snagama, Spider-Man i WWF motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planeta.
Čudesni Spider-ManPartnerstvo su najavili Andy Ridley, osnivač inicijative Sat za planet Zemlju i Jeff Blake, direktor marketinga i distribucije Sony Pictures Entertainment povodom ovogodišnjeg lansiranja najveće volonterske kampanje koja će se održati 29. ožujka u 20.30 sati. Tom prilikom predstavljena je i nova platforma Earth Hour Blue koja će pojedincima širom svijeta omogućiti da sami iniciraju projekte na području zaštite prirode, kao i da prikupe financijska sredstva potrebna za njihovu provedbu.

Ove godine, uz samog heroja dugo očekivanog filma ‘Čudesni Spider-Man 2’, inicijativi Sat za planet Zemlju pridružile su se i zvijezde filma: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, te redatelj Marc Webb.

‘Ponosan sam što je Spider-Man prvi ambasador superheroj jer upravo tako pokazujemo da svi mi možemo biti superheroji kada postanemo svjesni svojih moći”, izjavio je Andrew Garfield, koji utjelovljuje Spider-Mana u predstojećem nastavku filma. ‘Sat za planet Zemlju je pokret koji je ostvario veliki utjecaj diljem svijeta, zamislite samo što možemo napraviti  sada kad je Spider-Man na našoj strani.’

‘Čak i kao pojedincu, Sat za planet Zemlju daje vam mogućnost da inspirirate bilo koga i to ne samo na jedan sat. Postoje odlični projekti širom svijeta koji teže očuvanju planeta i u koje se svi možemo uključiti”, smatra glumica Emma Stone.

Marc Webb, redatelj filma ‘Čudesni Spider-Man 2’, objavio je i listu WWF projekata u Indoneziji koje je podržao u okviru kampanje: spašavanje  sumatranskog tigra, slona, nosoroga i orangutana, kao i njihovog šumskog staništa.

‘Sat za planet Zemlju je pokret pun superheroja – moćne gomile koja inspirira promjene za dobrobit planeta, zamislite što sve još možemo zajedno učiniti”, istaknuo je.

Sat za planet Zemlju prerastao je u inicijativu u kojoj sudjeluje stotine milijuna ljudi širom svijeta u više od 7.000 gradova iz 152 države. Hrvatska u spomenutoj inicijativi sudjeluje već 5 godina, te je tako 2013. godine čak 48 hrvatskih gradova ugasilo svoje kulturne znamenitosti na dan proslave. Pored gašenja svjetala, ove godine će se svatko moći uključiti u kampanju putem društvenih mreža i tako podržati brojne globalne kampanje WWF-a.

‘Nismo ni sanjali da će Sat za planet Zemlju imati ovakve rezultate. Sada kad imamo Spider-Mana, nadamo se da ćemo motivirati još pojedinaca da postanu superheroji planeta i podrže projekte i kampanje širom svijeta”, smatra Andy Ridley iz WWF-a, direktor i osnivač inicijative Sat za planet Zemlju.

Tako je Sony Pictures Entertainment podržao WWF-ov projekt u Kini kojim se pokušava zaustaviti nestanak šuma koje su stanište pande. Sam film ‘Čudesni Spider-Man 2” predstavlja ‘najekološkiji” projekt u povijesti kompanije Columbia Pictures. Ovaj ekološki pristup prisutan je u svim fazama stvaranja filma – kako u snimanju tako i u produkciji.

‘Izuzetno sam ponosan što Čudesni Spider-Man 2 ima nizak ekološki otisak. Obvezali smo se biti  ekološko osviješteni  tijekom produkcije, a sudjelovanje u akciji Sat za planet Zemlju predstavlja krunu tog uspjeha’, izjavio je Jeff Blake.

Sat za planet Zemlju i Spider-Man pokazuju nam da svako može biti superheroj planeta. Uključite se i vi:  Croatia.panda.org

Avanturistički spektakl ‘Čudesni Spider-Man 2’ u domaća kina dolazi 24. travnja!

Continental

Tagged: , , , , , , , , , , ,