Scena Gorica: Neispričana bajka

U Sceni Gorica u tijeku su pripreme za novu premijeru, koja će se održati 9. svibnja (18 sati) u Velikoj Gorici. Riječ je o dječjoj predstavi ‘Neispričana bajka”, autorskom projektu Radovana Ruždjaka, Aleksandre Naumov i Damira Klemenića.Neispričana bajkaPredstava, namijenjena djeci starijoj od pet godina, nastala je u produkciji Scene Gorica pod vodstvom umjetničke voditeljice Ines Bojanić, a glavne će uloge odigrati sami autori projekta: Aleksandra Naumov i Damir Klemenić.

‘Neispričana bajka’ je predstava kojoj riječi nisu potrebne jer je to priča o svakome od nas, o onome što ne treba biti izgovoreno kako bi se razumjelo. To je odrastanje ispričano kroz topli odnos dvaju bića, djevojčice i dječaka, kroz njihovu igru kojoj ne treba puno igračaka, već samo puno mašte da kroz osnove geometrije – točka, pravac, tijelo – spoznaju svijet oko sebe i kako suradnjom mogu otkriti puno više nego što se to naizgled čini…

Ovu predstavu trebaju pogledati svi, i djeca i odrasli, jer svakome se od nas, bez obzira na godine, dogodi taj trenutak u životu kada nas nešto pozove na pustolovinu da pronađemo ono što smo izgubili u djetinjstvu. Taj trenutak dogodio se junakinji ove predstave i to samo zato što je bila dovoljno hrabra da se upusti u pustolovinu koja joj je namijenjena, a sve što ima i što će ponijeti sa sobom su cipelice, malo ogledalo i bodež… Tako opremljena, ona odlazi u borbu sa zmajem sive svakodnevnice i životnih problema kojem dopušta da je proguta samo kako bi pronašla ono svoje davno zakopano, ali nanovo zadobiveno. Kada se vrati iz pustolovine, ona obasjava tim svjetlom spoznaje svoje bližnje kako bi shvatili da se to svjetlo ne može zgrabiti i zadržati silom, već je s njim moguće samo plesati u vječnoj igri, zauvijek.

Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Katarina Pohl, a garderobijerka Marta Ivanjko. Autor glazbe je Glazbeni laboratorij FOO-RA, a oblikovatelj svjetla Marino Frankola.

I. C.

Tagged: , , , , , , , , , ,