Slapnica: Okrugli stol i tradicionalno eko druženje

Ekološka udruga Slapnica u subotu, 3. lipnja, organizira tradicionalno druženje članova Udruge i prijatelja prirode na samom izvoru potoka Slapnice – Žumberak.Susret je posvećen očuvanju i promociji Slapnice, prirodnom biseru Zagrebačke županije, koji je zaštićen Zakonom o zaštiti prirode u kategoriji značajnog krajolika. Tom će se prigodom, a povodom 5. lipnja – Svjetskog dana zaštite okoliša i 8. lipnja – Svjetskog dana planinske prirode, održati i rasprava za okruglim stolom na temu ‘Žumberačka biciklistička ruta i zaštita prirode’, na kojoj će se govoriti o značaju biciklizma na zaštiti prirode.

Okrugli stol će se održati na izvoru Slapnice, s početkom u 12 sati, a trajanje je predviđeno do 13 sati. Uvodnu će riječ imati: mr.sc. Ružica Rašparić iz TZ Zagrebačke županije.

Udruga Zelene stope i Romeo Ibrišević tom prigodom će organizirati izložbu fotografija na temu ‘Očistimo Hrvatsku od auto olupina’ koju provode članovi udruge Zelene stope.

Partneri u očuvanju i poboljšanju stanja na Slapnici su: Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, PP Žumberak – Samoborsko gorje, Udruga Zelene stope, Općina Krašić, Općina Žumberak i Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Poslije okruglog stola nastavit će se druženje na Slapnici, uz ponudu poznatih domaćih specijaliteta.

I. D.


Eko piknik na Slapnici

Tagged: , , , , , , , , , , , ,