Slatka Korčula: Slatkarije korčulanskih nona

U zagrebačkoj galeriji Velvet predstavljena je knjiga ‘Slatka Korčula – slatkarije korčulanskih nona’, autorice Franice Tasovac koja je na 72 stranice, opisala 31 izvorni recept, starih korčulanskih kolača.
Slatka Korčula-Franica TasovacKorčulanske slastice imaju svoje priče i prigode, a ova knjiga želja je autorice da kroz kulinarstvo sačuva važan dio hrvatske kulturne  baštine i tradicije te zabilježiti sjećanja na slatke delicije stare Korčule.

Mnogobrojni uzvanici uživali su u 15 vrsta slastica iz slatke kuharice, domaćem pošipu i plavcu malom, korčulanskoj rakiji od rogača, oraha, bosiljka, limuna, korčulankom soku od ljekovitog bilja, šipka, limuna… Svi proizvodi nastali su u domaćoj, originalnoj i posebno osmišljenoj recepturi autoričine obitelji.

Knjiga ‘Slatka Korčula’ svakako će postati novi korčulanski suvenir, ali i odlično sredstvo za turističku promidžbu otoka kao i prilika da i mnogim gostima, ali i svim zaljubljenicima u dobru hranu predstavi sve najbolje od korčulanskih slastica. Knjiga je opremljena s kvalitetnim fotografijama prevedena je na engleski jezik, dok dizajn naslovnice i ilustracije potpisuje grafička dizajnerica Tonka Lujanac. Autorica je kroz ovu knjigu, ne samo oživjela stare recepte, nego i pokrenula svojevrsni trend koji je izazvao veliki interes svih Korčulana, ali i javnosti koja će od sada Korčulu doživljavati kroz prizmu prekrasnog otoka s nezaboravnim slatkim mogućnostima.

P. R. / Foto: John Pavlish

Tagged: , , , , , , , , ,