Sljeme dočekuje najbolje svjetske skijašice i skijaše

Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta početkom nove godine opet će se okupiti u Zagrebu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2018. koje će se održati 3. i 4. siječnja.Zagreb i Sljeme su u završnim pripremama kako bi bili u potpunosti spremni za održavanje još jednog iznimnog sportskog događaja, potvrđeno je na konferenciji za medije.

Utrkama će u centru grada prethoditi javno izvlačenje startnih brojeva koje se ove godine po prvi puta održava na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. Tako će ovogodišnji program izvlačenja startnih brojeva biti dio programa zagrebačkog Adventa kako bi i najbolje svjetske skijašice i skijaši pridonijeli tom svečanom ugođaju. Snimke s izvlačenja brojeva bit će emitirane u prijenosu utrka i pridonijeti još većoj promociji zagrebačkog Adventa diljem svijeta. 2. siječnja u 18.15 sati po svoje brojeve će otklizati 15 najboljih skijašica dok će 3. siječnja na istoj lokaciji u isto vrijeme po svoje brojeve otklizati 15 najboljih skijaša.

‘Ove godine željeli smo najbolje svjetske skijašice i skijaše što bolje uklopiti u adventski ugođaj i pokazati im još jedno lice Zagreba. Spajanjem javnog izvlačenja startnih brojeva i adventskog programa na Trgu kralja Tomislava u mogućnosti smo promovirati ne samo utrke, već i Zagreb kao iznimnu zimsku turističku destinaciju. Još jednom će se po sljemenskom Crvenom spustu odskijati i legendarni Ivica Kostelić ali ovaj puta kao skijaš s kamerom za HRT’, otkrio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora SQT.

S. K.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,