Smrt djevojčice sa žigicama u kinima

Dugometražni igrani film redatelja Gorana Kulenovića ‘Smrt djevojčice sa žigicama’ od 14. rujna može se pogledati u multipleksima i nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

Kriminalistički film nastao je prema istoimenom romanu Zorana Ferića, imao je svjetsku premijeru na Pulskom filmskom festivalu, a međunarodnu na Sarajevo Film Festivalu. Nakon toga, oduševio je publiku “povratkom” na lokacije snimanja na Rabu, gdje je prikazan u sklopu petog izdanja Rab Film Festivala.

Radnja filma odvija se na otoku Rabu, 1992. godine. Na lokalnoj plaži pronađeno je unakaženo tijelo prostitutke Marillene (Elma Juković). Istragu vodi lokalni policajac Mungos (Goran Navojec) u suradnji sa svojim dobrim prijateljem Ferom (Ozren Grabarić), s kojim dijeli tragičnu tajnu iz djetinjstva. Na otoku na kojem svatko svakog zna, nitko nije nevin i svi su potencijalni krivci. Tko se krije iza ovog okrutnog zločina?

Kao redatelj, koscenarist, montažer i koproducent, film ‘Smrt djevojčice sa žigicama’ potpisuje Goran Kulenović, najpoznatiji kao autor, scenarist i redatelj popularnih TV serija ‘Crno-bijeli svijet’ i ‘Bitange i princeze’. Svojim debitantskim filmom ‘Pjevajte nešto ljubavno’, 2007. osvojio je Zlatna vrata Pule, nagradu publike za najbolji film.

Veliki glumački ansambl predvodi Ozren Grabarić, a uz njega su u filmu i Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Iva Babić, Aleksandra Stojaković, Sanja Milardović, Elma Juković, Admir Šehović, Silvio Mumelaš, Dušan Kovačević, Dominik Dolenec, Danijela Evđenić, Martin Stević i Darko Stazić te Voja Brajović.

Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenografkinja Veronika Radman, kostimografkinja Sanja Šeler, majstorica maske Sanja Hrstić, dizajner zvuka Ivan Zelić, a kompozitor Dubravko Robić.

‘Smrt djevojčice sa žigicama’ prvi je dugometražni igrani film s potpisom produkcijske kuće Livada produkcija, a producenti su Antun Bahat i Ivor Hadžiabdić. Koproducenti filma su Dušan Kovačević iz Natenane produkcije te Mirsad Purivatra iz Produkcije ‘2006’.

P.R. / Foto: HAVC


Snimanje filma Smrt djevojčice sa žigicama

Tagged: , , , , , , ,