Sociologija i party scena

Promocija knjige ‘Sociologija i party scena’ Benjamina Perasovića i Rašeljke Krnić, u izdanju Naklade Ljevak, održat će se u četvrtak, 10. listopada u 19 sati u Malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu.

Sociologija i party scena-knjiga 2Osim autora, sudjelovat će Ines Prica, Ilko Čulić, i Nenad Rizvanović, a oko 20 sati počinje glazbeni program s retrospektivom pravaca elektronske glazbe od 1987. godine do danas.

Ova knjiga, uz pojam subkulture, propituje primjerenost drugih srodnih pojmova, pa su pred nama u kontekstu novih okupljanja – afektivni savez, scena, novo pleme, ekspresivna zajednica…

Uz teorijsko razmatranje i analizu suvremenih paradigmi na području sociologije mladih, ‘Sociologija i party scena’ nudi empirijsku ilustraciju osnovnih teorijskih pitanja na primjeru scene elektronske glazbe u Zagrebu, na temelju podataka dobivenih kvalitativnim istraživanjem (fokus grupe, individualni polu-strukturirani intervjui, metoda promatranja uz sudjelovanje). Dovođenjem u vezu empirijskog sadržaja i temeljnih pojmova i koncepta suvremene sociologije mladih ukazuje se i na problem teorijskog uopćavanja nalazeći elemente i subkulturnog i postsubkulturnog kao odrednice različitih oblika povezivanja mladih na sceni elektronske glazbe u Zagrebu.

Ljevak

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,