Sportske igre mladih u Vukovaru

Vukovar je domaćin je  20. Sportskih igara mladih, koje su u Sportskoj dvorani Borovo naselje svečano otvorili predsjednik Organizacijskog odbora Zdravko Marić i gradonačelnih Ivan Penava.
Sportske igre mladih-VukovarAtmosfera otvorenja bila je svečarska i spektakularna, a uveličao ju je i dolazak proslavljene zlatne olimpijke Janice Kostelić, sada pomoćnice ministra obrazovanja zadužene za sport, koja je u prepunoj dvorani dočekana s oduševljenjem, a zajedno sa Zdravkom Marićem upalila je olimpijski plamen.

‘Dolazim iz sporta i smatram da je sport vrlo pozitivna grana za djecu koju treba usmjeriti prema sportu, da se druže. Projekata za sport ima puno, ali mislim da je to još sve premalo’, rekla je Janica.

Zdravko Marić je istaknuo da se Sportske igre mladih održavaju trenutačno u tri države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji – s namjerom širenja na još veći broj zemalja. U 2015. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo više od 62.000 sudionika, u BiH natjecalo se oko 38.000 djece i mladih, a u Srbiji oko 30.000.

Nakon svečanog otvorenja započela je ‘Turneja radosti’ s igrom graničara. Nakon Vukovara ‘Turneja radosti’ će biti u Vinkovcima, a u četvrtak će joj grad domaćin biti Osijek.

S.I.M.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,