Štajerska u Mimari: Styrian Art goes Zagreb

U godini kada zagrebački Muzej Mimara obilježava 30 godina djelovanja, 6. rujna (19 sati) otvara se izložba ‘Styrian Art goes Zagreb’ na kojoj će biti predstavljena djela suvremenih umjetnika iz austrijske pokrajine Štajerske.

Preko ovog segmenta umjetnosti hrvatska će publika upoznati živu aktivnost koja odlikuje kulturni život Štajerske. Umjetnici Hubert Brandstätter, Anita Buchgraber, Günter Brus, Karl Dobida, Silvia Knaus, Asma Kocjan, Walter Kratner, Franz Sattler, Marion Rauter i Verena Rotky prenijet će svojim radovima (bit će ih izloženo preko 30) izvedenim u raznim tehnikama prikaz dostignuća i stalnih istraživanja i novih iskustava u prezentaciji snažnih individualnih izričaja.

‘Izložba u zagrebačkom Muzeju Mimara prikazuje isječak aktualne situacije suvremene umjetnosti u Štajerskoj. 10 umjetničkih ličnosti raznim tehnikama i položajima predstavit će u Zagrebu više od 30 radova. Izložba nije na vrhu, već prikazuje važne zastupnike umjetnosti iz Štajerske. Riječ je o razumijevanju, kao i o društvenim položajima umjetnika iz Štajerske. Važno je prikazati umjetnička i kulturna postignuća umjetnika i ponuditi im pozornicu u Zagrebu, stoga je ova izložba snažan i važan iskaz za umjetnost u Štajerskoj.’
(kustosi izložbe: dr. Georg Köhler, ing. Johan Baumgartner, MAS)

Tagged: , , , , , , ,