Stanka Gjurić: Vodič za ljubavne lutalice

Još u siječnju prošle godine oblikovno završena knjiga ljubavnih savjeta Stanke Gjurić, napokon je pronašla put do objave.
Stanka Gjuric-OtpovijedAutorica nije željela predugo čekati, s obzirom da je rukopis poduže vrijeme ležao u ladici, stoga se odlučila za isto rješenje kao i kod objavljivanja svoje desete, dvojezične, hrvatsko-engleske knjige ‘Dnevnik vodonoše’, te je i jedanaesta tiskana u Belgiji i može se kupiti isključivo preko interneta.

Knjiga je u međuvremenu promijenila svoj tada radni naslov, i sada nosi za neke pomalo zagonetan, no istodobno atraktivan, pomalo arhaičan naziv ‘Otpovijed’, dok naslovnicu krasi fotografija koja je godinama bila zaštitni znak Stankine kolumne u Večernjem listu. No, to je tek prvi od dva sveska, a drugi će biti objavljen tijekom iduće godine.

Ta bez sumnje intrigantna zbirka ljubavnih savjeta rezultat je dugogodišnje suradnje s, ponajprije Večernjim listom i Slobodnom Dalmacijom u kojima je pjesnikinja najduže bila kolumnistica. Pisano esejistički i oblikovano prozračnošću slikovnice, čitatelj će s lakoćom prolaziti kroz lepršavu zavojitost s više od tristo stranica svojevrsnog vodiča za ljubavne lutalice, što je svatko od nas bio, barem u nekom periodu svoga života. Potvrdu vlastitih razmišljanja na koju će čitalac jamačno naići, kao i snagu i utjehu koju donosi pronalaženje sebe kroz druge, i njihove sudbine, zadovoljit će ukus svakoga tko voli taj tip literature. Vaš vas, za mnoge i danas – jedinstveni ljubavni guru, niti ovom knjigom zasigurno neće iznevjeriti.

P. R.

Pročitajte još: Stanka Gjurić članica HAZUD-a , Video poezija Stanke Gjurić

Tagged: , , , , , , , ,