Sting nakon 20 godina u pulskoj Areni

Nakon nedavne objave dugoočekivanog pop-rock albuma ’57th & 9th’ te rasprodanih koncerata u Sjevernoj Americi i Europi, Cherrytree Management, Live Nation te hrvatska tvrtka MPG najavljuju koncert Stinga 26. srpnja u pulskoj Areni. Bit će to jedini koncert ove engleske zvijezde u regiji, a u Pulu se vraća nakon punih 20 godina.Ulaznice za ovaj ekskluzivni događaj u pulskoj Areni kreću u prodaju 7. veljače u sustavu Eventima, a s obzirom na to da je turneja rasprodana diljem svijeta, za očekivati je kako će i za hrvatski koncert vladati veliki interes. Samo će najveći obožavatelji, članovi fan kluba Sting.com, imati jedinstvenu priliku kupiti ulaznice u pretprodaji koja kreće u petak, 2. veljače u 9.00 sati.

Na turneji ’57th & 9th’ Stingu će se pridružiti tročlani bend uključujući i njegova dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea te gitarista Rufusa Millera.

Stingov dvanaesti solo album ’57th & 9th’ prvi je njegov pop-rock projekt u zadnjih deset godina, a izdavač je A&M/Interscope Records. Album je krenuo u prodaju lani u studenom te donosi deset pjesama koje predstavljaju Stingovu raznolikost u stilovima glazbe i pisanju tekstova, počevši od hrapavog prvog singla ‘I Can’t Stop Thinking About You’, do snažnog i slikovitog stila Road Warrior u pjesmi ‘Petrol Head’ te himničnog singla ‘50.000’. Album kojeg je producirao Martin Kierszenbaum, snimljen je u samo nekoliko tjedana sa Stingovim dugogodišnjim suradnicima Dominicom Millerom na gitari i Vinniem Colaiutaom na bubnjevima, ali i bubnjarom Joshom Freeseom (članom bendova Nine Inch Nails, Guns’n’Roses), gitaristom Lyleom Workmanom i pratećim vokalima iz benda The Lost Bandoleros.

I. C.


Stingova vina u Hrvatskoj
Tagged: , , , , , , ,