Stiv Cinik pokreće satirični portal

Stiv CinikRenomirani karikaturist i animator Stiv Cinik, široj javnosti najpoznatiji po animiranom serijalu ‘Laku noć, Hrvatska’, predstavit će u petak, 7. veljače svoj novi projekt: satirično-humoristični portal Eurocinik.com

Svečano predstavljanje koje počinje u 20 sati na vidikovcu Zagreb Eye, na 16. katu nebodera u Ilici 1a, vodit će Nino Raspudić, Željko Pervan, Srećko Puntarić Felix i Kristijan Ugrina, a za dobar ugođaj pobrinut će se band Cinkuši i satirični kuhar Zoran Dragaš.

Stiv Cinik

Dizajner enterijera, animator, ilustrator  i karikaturist. Kao animator radio na dugometražnom animiranom filmu ‘Čarobnjakov šešir’, ‘Šegrt Hlapić’ i animiranom TV serijalu ‘Mali leteći medvjedići’. Autor većeg broja animiranih filmova i nekoliko animiranih TV serijala: ‘To je to ZGO’, ‘Cotact’, ‘Laku noć, Hrvatska’, ‘Piljenje balvana”… Za autorski animirani film ‘Snjegovići’ na 11. Svjetskom festivalu u Zagrebu dobio drugu nagradu.

Objavljivao i objavljuje bezbroj karikatura i ilustracija u raznim tiskanim i elektronskim medijima. Više puta selektor na danima Hrvatskog filma za animirani film, 2004. U selekciji svjetskog festivala animiranog fima. Član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i ULUPUH-a. Kao član upravnog odbora ULUPUH-a formirao sekciju za strip, ilustraciju, karikaturu i animaciju. Dva mandata predsjednik sekcije za animirani film pri Hrvatskom društvu filmskih djelatnika. Dobitnik priznanja grada Zagreba za doprinos u kulturi.

V. M. / Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,