Stjepo Martinović i Kornelija o jakim osobnostima

U svakom od mojih romana ljubav je važan element, ali roman ‘Kornelija broji oblake’ namjerno je napisan kao ljubavni roman, a susret s opatijske šetnice opisan u početnoj sceni doista se dogodio – priznao je Stjepo Martinović na promociji svoje knjige ‘Kornelija broji oblake’ u zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu Megastore, kojoj su prisustvovali prijatelji i kolege iz obje njegove karijere – novinarske i književničke.Stjepo Martinović počeo je, naime, pisati beletristiku nakon umirovljenja, a roman ‘Kornelija broji oblake’ sedamnaesta je njegova objavljena knjiga.

Roman ‘Kornelija broji oblake’ opisuje odnos između dvoje zrelih ljudi koji se postupno razvija od slučajnog susreta preko upoznavanja uz gastronomske užitke na izletima po Kvarneru i Istri do odluke o zajedničkom projektu održivog naselja arhitektonski savršeno prilagođenog okolišu, rečeno je u predstavljanju.

Iz slučajnog susreta koji ih je povezao oboje crpe inspiraciju za svoj odnos kojem zajednički osmišljavaju sadržaj. Roman je zato pun hedonizma, erotike i putenosti, ali i kvarnerskih krajolika, što ga čini posebno vrijednim za naš medijski prostor u kojem nema puno opisa zdravih odnosa jakih osobnosti niti opisa prirodnih ljepota koje nas okružuju.

Stjepo Martinović predstavio je roman u razgovoru s urednicom Sandrom Pocrnić Mlakar. Odlomke iz romana čitala je Margareta Peršić, a svestrani spisatelj predstavljanje je garnirao pjesmama koje je izvodio uz gitaru.

B. M.

Tagged: , , , , , , , , , , ,