Što donose zadnji dani artOmata

Pri samom kraju 4. artOmata, kao šećer na kraju, preselit će se manifestacija Mali plac na Tavanu u Klubu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).
ArtomatTamo će posjetitelji 22. prosinca pronaći domaće proizvođače hrane, pića i slastica te raznolike nekonvencionalne prehrambene proizvode poput organske sol i papra, octa od bazge, sirovog kakaa, ali i one domaće i svježe poput kravljeg i magarećeg mlijeka, domaćih paprenjaka ili pak maslinovog ulja.U nedjelju, u 12 sati dan započinje s humanitarnom akcijom ‘Govor srca’ koja je nastala u suradnji sa Zoricom Živković Farina, a na kojoj će 12 likovnih umjetnika slikati s djecom iz dječjih domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi Laduč i Nova budućnost. Ovaj događaj zvučno će podržati harfistica Doris Karamatić, vokalno Renata Sabljak i saksofonist Ivica Premelč. Ravnateljica HDLU-a, Gaella Gottwald i inicijatorica projekta Zorica Živković Farina vjeruju kako se u svakom ovom djetetu krije pravi mali Picasso.

Taj isti dan posjetitelji mogu sudjelovati na radionici ‘Crtanje mandala’ uz zvučnu terapiju koje organizira udruga Konstruktivni život, a vodi je Sanja Tatalović. Na ‘Meditaciji uz tibetanske kristale’ s Anandom Roshi uz pratnju družbe Zvuk Veda, posjetitelji će se moći opustiti uz drevnu vibraciju zvuka, ukloniti stres i time pripremiti tijelo i duh za nadolazeću godinu.

Ponedjeljak, 23. prosinca dan je za performans ‘Kapulica&Lampioni’ koji svi nestrpljivo priželjkujemo i s kojim ćemo simbolično dočekati Badnjak i zadnji dan 4. artOmata.

Ulaz na sajam artOmat besplatan je, kao i sav program. artOmat je otvoren svaki dan od 12 do 20 sati, a na Badnjak od 10 do 13 sati.

HDLU

Pročitajte još: artOmat: Sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,