Šubertijada u ciklusu Sfumato

Zbor HRT-a održat će sedmi koncert ove sezone iz ciklusa Sfumato u utorak, 19. travnja u 20 sati u zagrebačkom Muzeju MimaraFranz SchubertProgram će biti posvećen glazbi Franza Schuberta, koji je cijeli svoj kratki stvaralački vijek pisao solo-pjesme te višeglasne skladbe i zborove, spajajući stihove i glazbu u jedinstvenu, neodvojivu cjelinu.
‘U toj kategoriji nitko mu nije bio ravan, niti mu se mogao približiti… Svaka od njegovih pjesama doista opjevava stihove koje uglazbljuje… Tko se među onima koji su imali sreću čuti njegove najbolje pjesme ne sjeća kako je njegova glazba poznate stihove učinila novima, kako su se iznenada razotkrili u svoj svojoj dubini’, zapisao je skladateljev prijatelj Joseph von Spaun.

Više od 600 svjetovnih vokalnih djela, priskrbilo je Franzu Schubertu brojne poklonike koji su se još za njegova života okupljali na Šubertijadama. Zboru HRT-a pridružit će se vokalni solisti: Ivana Garaj Korpar, Martina Gojčeta Silić i Ivo Gamulin Gianni, pijanist Danijel Detoni, te Zlatko Madžar kao moderator. Koncertom će ravnati šef-dirigent maestro Tonči Bilić.

I. P.


Zbor HRT-a
110. obljetnica rođenja Borisa Papandopula
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,