Sve je lako kad si mlad: Novi natječaj V.B.Z.-a za mlade

Izdavačka kuća V.B.Z. pokrenula je literarni natječaj pod nazivom ‘Sve je lako kad si mlad?’ za mlade do 18 godina. Natječaj traje do kraja mjeseca, tako da svoje priče autori mogu slati do 31. siječnja 2022.

Mladost je uzbudljiva, lijepa i zabavna, no katkad zna biti teška i ćudljiva. To je prijelomno životno razdoblje. Nalazite se na razmeđu djetinjstva i odrasle dobi. Zajedno s drugima, a opet sami. Roditelji stoje sa strane i ne shvaćaju ništa ma koliko se trudili. Norveška spisateljica i glumica Linn Skåber razgovarala je s mladima o životu, prištićima, osjećajima, miru, čežnji… Prikupljene materijale iskoristila je za pisanje malih tekstova o velikim temama – iz perspektive mladih.

Inspirirani odličnom knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato Mladima, koja je upravo objavljena u biblioteci ‘Na margini’ pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije, u V.B.Z. su odlučili pokrenuti ovaj literarni natječaj za mlade do 18 godina – ‘Sve je lako kad si mlad?’

Natječaj za kratku priču za mlade ‘Sve je lako kad si mlad?’ traje do kraja mjeseca pa svoje priče možete slati do 31. siječnja 2022.

Deset priča koje ulaze u uži izbor za nagrade bit će objavljene u ponedjeljak, 7. veljače, na mrežnoj stranici V.B.Z-a, a tri najbolje priče bit će objavljene 15. veljače na svečanom proglašenju u V.B.Z-ovoj knjižari u Zagrebu.

Propozicije natječaja pronađite na web stranici, budite kreativni i otvoreni i započnite godinu sjajnim nagradama.


Ivica Prtenjača: VBZ-ova Nagrada za najbolji neobjavljeni roman

Tagged: , , , , , , , , , , ,