Svečano dodijeljeni kipići 30. Porina

Održana je svečana dodjela jubilarnog, 30. Porina. Boćarski dom u Zagrebu za ovu je priliku prenamijenjen u svečanu dvoranu – crveni tepih na ulazu, led ekrani, velika pozornica, spektakularna rasvjeta i sva najvažnija imena hrvatske glazbe na jednom mjestu.

Velik uspjeh postigli su Parni Valjak i prijatelji osvojivši čak četiri statue. Njihov album ‘Dovoljno je reći… Aki’ koji producentski potpisuju Marijan Brkić i Goran Martinac, proglašen je Albumom godine, ali i Najboljim koncertnim albumom. Parni Valjak je slavio i u kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom s pjesmom ‘Ponovo’, a Goran Martinac i Marijan Brkić su osvojili Porina za snimku tog albuma.

Tri statue osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić osvojivši Porine za Pjesmu godine – ‘Trebaš li me’, Najbolju vokalnu suradnju te za Najbolji video broj redatelja Benjamina Strikea. Jednaki broj statua osvojili su i Davor Križić & Jazz orkestar HRT-a u sve tri jazz kategorije – Najbolji album jazz glazbe (‘Insite’), Najbolju skladbu jazz glazbu (‘Waltz through the night’) i Najbolju izvedbu jazz glazbe (‘To the lite’). Dobitnik tri statue na jubilarnom Porinu je i Chui koji je dobio Porin u kategorijama Najbolji album instrumentalne glazbe (‘Zagreb – Berlin’) i Najbolja instrumentalna izvedba izvan jazz i klasične glazbe (skladba ‘Nine views’) te u kategoriji Najboljeg likovnog oblikovanja čije autorstvo potpisuju Igor Kordej i Marina Leskovar.

Dobitnik Porina za Novog izvođača godine je Marko Bošnjak.

Najboljim albumom zabavne glazbe proglašen je album ‘Ime mi je nevažno’ Tedija Spalata koji producentski potpisuju Tedi Spalato, Leo Škaro, Ivan Popeskić, Nikša Bratoš, Mario Božić, Branimir Mihaljević, Aljoša Šerić, Ante Gelo, Joško Klarić, Hrvoje Domazet, Miro Alduk i Jan Ivelić.

Porina za Najbolji album pop glazbe osvojili su Darko Rundek & Jazz orkestar HRT-a s albumom ‘Za vašu posljepodnevnu razonodu’ koji produkcijski potpisuje Igor Geržina. Najbolji album rock glazbe je ‘Kao sad’ Daleke obale čiju produkciju potpisuje Leo Anđelković, a Najbolji album alternativne glazbe je ‘Still Waters’ J.R. Augusta koji potpisuje produkciju s Draženom Završkim. Porin za Najbolji album hip hop glazbe otišao je u ruke Ede Maajke za album ‘Moćno’ producenta Matka Šašeka. Pocket palma osvojili su Porina u kategoriji Najbolji album elektroničke glazbe s albumom ‘Atomi rework’.

Porina u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba osvojila je Ivana Kindl za skladbu ‘Netko ko me čuva’, dok je Porin za Najbolju mušku vokalnu izvedbu pripao, nažalost preminulom Massimu za skladbu ‘Zamisli’.

Porin za Najbolji aranžman pripao je Mironu Hauseru za skladbu ‘Ena’ u izvedbi Darka Rundeka & Jazz orkestra HRT-a. Producent godine je Ivan Pešut.

Statue Porina za životno djelo pripale Dušanu Šarcu, Marijanu Banu i posthumno, prerano preminulom Massimu. Jedan dio programa bio je posvećen upravo njima – velikim i nezamjenjivim imenima hrvatske glazbene priče.

Više informacija o ostalim dobitnicima Porina pročitajte OVDJE

R.P. / Foto: Unison promo


Slavna prošlost: Posljednjih deset godina Porina


Tagged: , , , , , , , , , ,