Švicarski Božanski red na otvaranju 15. ZFF-a

U subotu, 11. studenoga u kinu Europa, svečanim otvaranjem uz projekciju švicarskog kandidata za Oscara ‘Božanski red’, počinje 15. Zagreb Film Festival (ZFF).Publiku će na otvaranju pozdraviti Rachel Braunschweig , glavna glumica ove zabavne komedije o nimalo slavnom detalju iz švicarske povijesti, činjenici da žene nisu imale pravo glasa na izborima sve do 1971. godine i o tome kako su mirne seoske kućanice postale odlučne sufražetkinje.

15. izdanje ZFF-a održava se od 11. do 19. studenog, a u pet natjecateljskih programa i desetak popratnih festivalskih programa bit će prikazano više od stotinu filmova, od Hrvatske, Italije, Velike Britanije do Australije i Argentine. Od toga u utrci za Zlatna kolica 13 u natjecateljskom programu dugometražnog filma, deset u natjecateljskom programu kratkometražnog filma i deset u programu Kockice.

U Zagreb stiže stotinjak gostiju sa svih strana svijeta, a među njima su neki od najzanimljivijih europskih filmaša, poput grčkog redatelja Alexandrosa Avranasa, francuskog redatelja Xaviera Legranda, dobitnika Srebrnog lava u Veneciji, producenta i redatelja BBC-jeve serije ‘McMafia’ koja je snimana u Hrvatskoj, Jamesa Watkinsa, ali i Spencera Hunta, jednog od ključnih američkih stručnjaka za razvoj videoigara.

Z. F.Tagged: , , , , , , , , , ,