Tena Štivičić nova ravnateljica Drame HNK u Zagrebu

Višestruko nagrađivana dramaturginja i spisateljica Tena Štivičić s datumom 10. lipnja preuzima dužnost ravnateljice Drame HNK u Zagrebu.

‘Čast mi je što je naša proslavljena dramaturginja i spisateljica Tena Štivičić prihvatila moj poziv da bude ravnateljica Drame te vjerujem kako će naš sjajni dramski ansambl pod njenim vodstvom uspješno, uz klasični repertoar, ostvarivati inovativne dramske forme s naglaskom na razvoj dramskih projekata i originalnih produkcija’, rekla je intendantica zagrebačkog HNK-a Iva Hraste Sočo.

‘Izrazito mi je zadovoljstvo na poziv intendantice Ive Hraste Sočo preuzeti dužnost ravnateljice Drame HNK u Zagrebu. Na ovoj odgovornoj poziciji posvetit ću se stvaranju inspirativnog i poticajnog okruženja za sve članove našeg ansambla kao i suradnike. Iskreno se radujem svim izazovima i budućim uspjesima, izjavila je Tena Štivičić koja je diplomirala dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a 2004. godine magistrirala na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za Dramsko pismo. Velik međunarodni uspjeh postiže 2014. praizvedbom drame ‘Tri zime’ u londonskom Royal National Theatreu, za koju je osvojila jedno od najvećih kazališnih priznanja, nagradu Susan Smith Blackburn.

Tekstovi su joj često izvođeni na hrvatskim i svjetskim pozornicama, a osvojila je, između ostalih, Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativni dramski tekst na Heidelberg Stückemarktu 2008.

I.G.S. / Foto: HNK Zagreb


Dubrovnik: Premijerne Krijesnice Tene Štivičić


Tagged: , , , , , , , ,