Tena Vodopija: Komercijalna jazz Porota

U popularnom zagrebačkom Drama baru održana je promocija spota i pjesme ‘Porota’ pjevačice Tene Vodopije. Uzvanici su imali priliku čuti Teninu novu pjesmu, kao i uživati u njezinoj izvedbi uživo, uz keyboard pratnju talentiranog Vida Hribara.Tena se glazbom bavi od svoje treće godine, kada su je roditelji upisali u Klince s Ribnjaka. Ubrzo je dobila priliku učiti od velikih mentora poput Zdravka Šljivca i Alana Bjelinskog. S pet je godina prvi put nastupila pjevajući solo dionicu u Lisinskom, na promociji albuma kojeg su snimili u Jugotonu. Sjeća se s osmjehom, ‘pa to su bile još vinilke’.

U Klincima je Tena ostala 11 godina, nakon čega su uslijedili izleti u razne glazbene stilove s različitim bendovima. Nastupala je u svim eminentnijim klubovima Zagreba, a i šire, jedno ljeto provela je na nastupima po Istri, a dvije godine je pjevala na cruiserima u Skandinaviji.

U posljednjih nekoliko godina orijentira se na sebi svojstven izričaj – komercijalni jazz, nastupajući većinom u pratnji klavira, bubnja i kontrabasa ili bas gitare.

‘Ljudi često pri pomisli na jazz dobiju asocijaciju na glazbu koju ne razumiju, uz koju ne mogu plesati, koja ih ne fura. Ja sam najsretnija kada ih moj nastup uspije razuvjeriti. Nije to klasičan jazz, niti sam ja 100% jazzerica, izvodimo mi i pjesme od Metallice i Oasisa, no u svom aranžmanu’, kaže Tena.

Selfie s frendicama: Tena, Ana Miščević, Marija Pajić i Iva Leko

‘Porota’ je pjesma koju je Tena snimila želeći publici predstaviti svoj lik i djelo. ‘Čekala sam tridesetak godina da sazrijem. Sada znam točno tko sam, što sam i što želim’, veli pjevačica.

U novoj pjesmi, koja govori o njenoj bivšoj ljubavi, ugostila je i poznatog španjolskog violinista Miguela Lara. Prijatelji su od 2017. godine kada je Tena vodila PR za tri kluba na Braču, gdje je Miguel nastupao. Logičan slijed je bio da se spot snimi na tom otoku. Tena se smije kad se sjeti kako je sama vozila kombi do Brača, s viklerima u kosi, i čim je stigla (u jedan sat iza ponoći), počeli su snimati i nisu stali do devet navečer. U spotu je izmijenjeno sedam lokacija i outfita, što se može zahvaliti ekipi iz kuće Eles Films, Dori Borovička i Zvonimiru Murkoviću, s kojima Tena namjerava nastaviti suradnju.

‘U ovom trenutku u završnoj smo fazi s pjesmom koju sam sama napisala ljetos. Sada kad sam krenula, ne namjeravam stajati na kočnici’, poručuje Tena.

T. O.

Tagged: , , , , , , , ,