The Bastardz feat. Daria Hodnik: Anđeli (video)

Legendarna zagrebačka pop funk grupa The Bastardz i vrhunska pjevačica Daria Hodnik predstavljaju videospot aktualnog singla ‘Anđeli’, kojeg je režirao Hrvoje Banić. Riječ je o odlično izvedenoj plesnoj jazz pop pjesmi, zaraznog i pamtljivog refrena, koja je inspirirana i posvećena rođenju kćeri Zorana Jaegera Jexa, gitarista i osnivača benda.

Singlom ‘Anđeli’ The Bastardz obilježavaju točno 21 godinu od objavljivanja prvog, danas kultnog EP-a ‘Your Love’ (Aquarius Records, 1995.), koji je zasjeo na prva mjesta tadašnjih top lista.

Autor glazbe je Zoran Jaeger Jex, koji je u suradnji s Nenom Todorić Mehmeti napisao i tekst, aranžman su napravili Jex, Ivan Premelč Ivek i Gojko Tomljanović, a za miks i glazbenu produkciju su zaslužni Oleg Colnago i Jex.

The Bastardz su osnovani 1990. godine u Zagrebu, iza sebe imaju šest albuma (četiri studijska te po jedan live i kompilacijski), mnoge uspješne singlove, brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu, a poznati su i po činjenici da u sastavu uvijek imaju ponajbolje domaće glazbenike.

Nakon kraće diskografske stanke, The Bastardz su krajem prošle godine snimili nekoliko pjesama i odlučili nastaviti s radom u novoj postavi u kojoj su, uz Jexa, stalni suradnici Alen Svetopetrić na bas gitari, Gojko Tomljanović na klavijaturama, saksofonist Ivan Premelč Ivek te, za ovu prigodu, Dalibor Dado Marinković na bubnjevima i Daria Hodnik vokal.

A. R.

Tagged: , , , , , , , ,