Kino Europa: Tjedan češkog filma

Od 10. do 16. listopada u zagrebaačkome kinu Europa održava se 20. Tjedan češkog filma.

Tjedan češkog filma-SaturninU ovih sedam dana posvećenih češkim ostvarenjima, vjerna publika češkog filma moći će se nasmijati uz osam komedija nastalih u razdoblju od 1969. do 1994. godine, a Tjedan će otvoriti obiteljska komedija Marie Poledňákove ‘S tobom je divan svijet’.

Na ovogodišnjem repertoaru zabavljat će nas izvanredna komedija ‘Briši, konobaru, briši’ Ladislava Smoljaka o misterioznom gospodinu koji poput fantoma obilazi praške kafiće ne bi li zaradio krunu više, ali i dvije komedije Marie Poledňákove – ‘Kako kitu izvaditi kutnjak’ o osmogodišnjem Vašeku koji svojoj majci udovici traži muža i sebi oca te ‘S tobom je divan svijet’ o neobičnom i neočekivanom zbližavanju očeva i sinova.
Ovogodišnji Tjedan dodnosi i filmske velikane poput Jiřía Menzela (‘Svečanosti visibaba’) te komediju ‘Pučka škola’ sina i oca Jana i Zdeněka Svěráka. Na repertoaru će se naći i ‘Saturnin’ Jiříja Věrčáka snimljen prema istoimenom kultnom humorističnom romanu Zdeněka Jirotke iz 1942. i ‘Ljeto s kaubojem’ Ive Nováka koji donosi priču mlade psihologinje, njezinog novog dečka i konzervativne obitelji. Najstariji film na repertoaru je ‘Bonvivani’ iz 1969. godine koji prati trojicu bauštelaca u potrazi za elitnom zabavom u Pragu.

Kino Europa

Tagged: , , , , , ,