Tjedan Porina u Splitu

Mališani iz Dječjeg zbora Srdelice podignuli su Porinovu zastavu u Splitu u prisustvu izvršnog direktora Porina, Tomislava Mrduljaša, glazbene dive Zorice Kondže te gradonačelnika Ive Baldasara.Gradska glazba Zvonimir iz Solina i Dječji zbor Srdelice u majicama Porina uz pjesmu su prošetali centrom Splita praćeni pljeskom okupljenih domaćina. Tim činom ujedno je i službeno započeo Tjedan Porina.

‘Podizanjem Porinove zastave otvoren je Tjedan Porina jer želimo da grad ovih nekoliko dana živi glazbu. Ovo je Tjedan hrvatske glazbe u Splitu, a obilježit će ga brojna događanja sve do završne svečanosti dodjele nagrada u Spaladium Areni’, rekao je Mrduljaš. Na otvaranju Tjedna Porina bila je i Zorica Kondža, čiji je ‘Live Lisinski’ nominiran za najbolji koncertni album.

‘Porin se treći put održava u Splitu, što je i normalno, jer je iz našega grada izašlo najviše glazbenika i najboljih pjevača. Porin je nagrada glazbenicima i vjetar u leđa kako bi i dalje nastavili kvalitetno raditi. Zato bi mi bilo drago da 30 godina solističke karijere okrunim jednom statuom’, istaknula je Kondža.

Organizatori su i ove godine pripremili brojna popratna događanja, koja će biti izvrsna uvertira u završnu dodjelu glazbenih nagrada 17. ožujka u Spaladium Areni uz izravan prijenos na HTV 1 te u programu Hrvatskog radija s početkom u 20 sati.

P. R. / Foto: Miro Lelas


Porin za životno djelo: Zrinko Tutić, Zoran Juranić i klapa Lučica
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,