Tomislav Ivčić dobio park

U čast Tomislava Ivčića, prerano preminuloga skladatelja, pjevača i domoljuba, na inicijativu Vijeća Mjesnog odbora Trnava u Zagrebu, svečano je otvoren park koji nosi njegovo ime.
Tomislav Ivčić-park
Riječ je o parku koji se nalazi u zagrebačkoj Donjoj Dubravi, nedaleko od kuće u kojoj je Tomislav živio sa svojom obitelji, suprugom Slavicom te djecom Izabelom, Kristinom i Ivanom.

Svečanost je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se prisjetio legendarnog pjevača kao velikog čovjeka i domoljuba te najljepšeg hrvatskog brka, dok je supruga pjevača Slavica Ivčić zahvalila svojim sugrađanima i inicijatorima na ovoj lijepoj gesti.

Autora i izvođača legendarnih pjesama kao što su ‘Večeras je naša fešta’, ‘Stop The War In Croatia’, ‘Kalelarga’, ‘Tamo gdje sam rođen’, ‘Najljepša si’, ‘Otrov s tvojih usana’ i mnogih drugih, na svečanom otvaranju Parka Tomislava Ivčića prisjetili su se mnogi susjedi, prijatelji i poslovni suradnici među kojima su bili i Duško Mandić, član prve postave legendarnih Srebrnih krila koji je kao aranžer surađivao na brojnim Tomislavovim pjesmama, njegova kolegica i pjevačica Marina Tomašević te Siniša Škarica, dugogodišnji producent i glazbeni urednik Croatia Recordsa.

‘Sigurna sam, da je Tomislav s nama, da bi uživao, veselio se i pjevao zajedno sa svojim susjedima u ovom parku, no zato tu misiju ostavljamo mladim stanovnicima ovoga kvarta. Neka čuvaju park, raduju se zajedno i feštaju u njemu’, dodala je na kraju supruga pjevača Slavica Ivčić i tako još jednom potvrdila onaj legendarni Ivčićev stih – ‘i onda kad ne bude nas bilo pivat će se pisme naše!’

Croatia Records je povodom 20. godišnjice smrti Tomislava Ivčića objavila Antologiju njegovih pjesama ‘Sve moje ljubavi’ (4CD, 2013.), te nedavno ‘The Best Of Collection’ s njegovim najvećim hitovima.

C. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,