Turistički vodič Borisa Veličana na HTV-u

Na HTV 1 od 28. veljače (20.15 sati) kreće novi serijal ‘Turistički vodič’ autora Borisa Veličana.Nakon što je proputovao pola svijeta, Veličan je odlučio postati turistički vodič u svojoj zemlji. Sve što je na internetu i što turisti vole, Borisa ne zanima. U avanturu života, otkrivanje nepoznate Hrvatske, vodi pet turista – Kolumbijca Sergia, Amerikanca Garretta, Nigerijku Shannon, Dominikanku Isabellu i Nijemca Benjamina. Gdje pojesti najbolje lignje u Zagorju, kako upoznati istospolnog partnera u Imotskom, gdje se nalazi skroviti kamp visoko u ličkim vrletima te kako napraviti istarsku supu – zna Boris, turistički vodič kakvog još niste upoznali.

‘Turistički vodič’ je zabavno-edukativni serijal koji pokazuje s jedne strane mentalitet hrvatskog naroda, a s druge strane sve ono što se u praksi skriva pred strancima.

U prvom nastavku dokumentarne serije možete gledati:

Kip Marije Jurić Zagorke u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu ispunjava želje onih koji stanu ispred njega, što nema niti u jednom turističkom vodiču. Da će želje biti ispunjene nakon što Mariju držite za grudi i žmireći maštate svoju želju, ne zna nitko osim Borisa Veličana.

Nasumično izabrani turisti započinju avanturu svog života koja će ih provesti kroz ostatke nekoć velikog filmskog studija Jadran filma, nepoznate priče hrvatskih ratnika te dovesti u zatvor u Lepoglavi.

S. K. / Foto: Sekvenca


Tagged: , , , , , ,