Tustinim stopama: Glazba kao fronta

Nedavno su se navršile tri godine od smrti Branka Črnca Tuste, na prostorima bivše Jugoslavije nadaleko poznatog pjevača legendarnog punk rock benda KUD Idijoti, a u njegovu gradu Puli još poznatijeg sindikalista u firmi Tesu, u sklopu brodogradilišta Uljanik.
Tustinim stopama-glazba kao frontaIako Tustina predanost sindikalnom radu za Puljane ne predstavlja novost, mnogim štovateljima njegova lika i djela taj dio života ostao je manje poznat, a koliko mu je bio bitan najbolje znaju oni koji su uz njega živjeli i radili.

O Tusti – pankeru, ali prije svega sindikalnom povjereniku – snima se i film čiju najavu možete pogledati 28. listopada (20 sati) u zagrebačkom klubu Močvara u sklopu tribine posvećene glazbi s političkom porukom i glazbenicima/aktivistima koji je stvaraju.

O tome što znači živjeti politički rad kroz glazbu i ima li takva glazba šanse proizvesti kakav društveni efekt na tribini će se razgovarati s Andrejem Korovljevim, redateljem filma o Tusti; Rajkom Kutlačom, Tustinim sindikalnim kolegom i suborcem iz firme Uljanik; Tanjom Tomić, članicom aktivističkog zbora Praksa iz Pule i Matijom Vlašićem iz antifašističkog koncertnog kolektiva Torpedo Syndicate. Moderatorica je Marina Ivandić iz Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju.

K. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,