Tvornica: Trese.Lupa.Udara.

Prva koncertna subota nakon ljetne pauze u zagrebačkoj Tvornici kulture obilježit će žestoki početak vikenda.
Trese.Lupa.Udara (foto Julio Frangen)Tri velikana ex-Yu scene i rock ‘n’ roll klubova, Koja i Buca iz kultne Disciplin A Kitschme te Švaba iz legendarnog Električnog orgazma čine Trese.Lupa.Udara., sastav koji gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 6. rujna.

Ova mini supergrupa izvodi dijelove soundtracka iz neponovljive komedije ‘Kako je propao rock ‘n’ roll’ koje potpisuje Koja, no uz to TLU vole odsvirat i poneki rock standard (na prošlim koncertima našlo se tu mjesta i za T. Rex i za Hawkwind…)

Za razliku od svog matičnog banda, Dušan Kojić je ovaj put na solo gitari, Švaba je preuzeo bas, a Buca sjedi za bubnjevima, uz dodatak pratećih ženskih vokala Manje i Đurđice. Svi skupa čine sastav čiji članovi već 30 godina vrte svoju stvar stapajući furiozan rock blues, jammanje, kultne filmske teme, glazbenu povijest i glasne, glasne gitare.

Ove godine band je svirao u beogradskom SKC-u na Aprilskim susretima, Mikser Festivalu u lipnju, kao i na SPFF festivalu glazbenih dokumentaraca u Paklenici početkom kolovoza.

U Zagreb se vraćaju očitati nam dobru glazbenu lekciju jer, kako su primjetili naši mediji ‘Trese. Lupa. Udara.’ je čista subverzija baš kao što je bio i novi val. Prošli zagrebački koncert, krajem prosinca, ostao je u kolektivnoj svjesti publike kao jedno od najboljih gostovanja prošle zime.

Tvornica

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,