U ime države: Ratno profiterstvo i posljedice

U utorak, 30. rujna (19 sati) u zagrebačkom KIC-u održat će se tribina povodom izdanja trilogije ‘U ime države’ slovenskih autora Blaža Zgage i Mateja Šurca.
KICOva trilogija djelo je kakvih nema mnogo na europskim novinarskim poljima. Malo je država u kojima su novinari tako temeljito i tako argumentirano ispremetali neka najprljavija i najprikrivanija poglavlja vlastite povijesti kao što su to u Sloveniji učinili Matej Šurc i Blaž Zgaga.

Zbog toga njihov istraživački podvig ima dodatnu povijesnu i moralnu težinu. To će prije ili kasnije morati priznati i politika, koja je u prošla dva desetljeća pokušala učiniti sve da priča o oružju nikada ne izađe u javnost. Svjedočanstva objavljena u toj trilogiji sada jednostavno više neće moći ignorirati.

‘U ime naroda’ izgrađivana je SFRJ, a knjiga ‘U ime države’ pojasnit će nam ne samo kraj te države nego i njezin ukupan razvoj.

Na tribini sudjeluju: Dražen Rajković (novinar i ekonomist), Darko Petričić (politolog i publicist), Saša Leković (istraživački novinar), Esad Hećimović (novinar i urednik informativnog programa OBN TV) i Blaž Zgaga (koautor, sociolog i novinar). Voditelj tribine je sociolog Goran Batina.

KIC

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,